Muziek – Mijn Leven!

9770type

Waar zal ik beginnen? Ik ben heel erg muzikaal, al zeg ik het zelf. Vanaf het derde leerjaar, dus zo een 6 jaar geleden ben ik begonnen met muzieklessen hier in de muziekacademie. Ik denk nog één jaar voor dat ik echt begon met muzieklessen ben ik ook begonnen in het kinderkoor van Nadia Loenders. Er werden toen leuke liedjes gezongen en we waren met een kleine maar gezellige groep. Zelf was ik sopraan, en dat ben ik nu nog altijd. Een sopraan is de hoogste vrouwenstem. Een jaar later startte ik dus officieel met notenleer. Na één jaartje kon je eindelijk je instrument kiezen, ik was heel hard aan het twijfelen tussen dwarsfluit of viool. Maar uiteindelijk heb ik dan toch voor mijn viool gekozen! En daar ben ik blij om. 

media_xl_1060315

Viool is het moeilijkste instrument om te bespelen, als je nog maar een milimetertje verwijderd zit van je noot klinkt hij echt heel erg vals. Maar gelukkig heb ik een hele goede lerares, en dat is al 5 jaar Marleen Maesen! Een hele leuke en zotte lerares die iedere week wel weer met 2 of 3 leuke, nieuwe liedjes komt. Het is niet alleen klassiek, maar ook pop. Laatst heb ik nog Yesterday en Eidelweiss gekregen, maar ik heb bijvoorbeeld ook al vele concerto’s en dansen gekregen. Ohja, ik heb laatst ook nog een salsa gekregen 😀

image3991

Hier zie je waar ik mijn viool ben gaan kopen. Bij deze man, in de Lutherie Leuven. Een hele vriendelijke en gekke vioolbouwer. Ik heb mijn eigen viool nu denk ik 3 jaar ofzoiets. Dus ik had de eerste 2 jaar een viool gehuurd van de muziekacademie zelf en natuurlijk naarmate je vordert hoor je al snel dat die viooltjes echt van slechte kwaliteit zijn. Dus besloten we om zelf een viooltje te kopen. Jaarlijks moeten we nog een keertje naar Leuven voor mijn viool te laten nakijken en nog eens te laten poetsen. Maar ik ben wel erg blij dat ik nu zelf een viool heb!

285207_151563468333111_1289419720_n

Op deze foto zie je mij op de voorstelling van het Sint-Franciscus College in Berkenbos, de school waar ik nu in het 2de middelbaar zit. Deze voorstelling is Talent@SFC 2012, een show waar iedere leerling zijn talent kan tonen. Hier heb ik mee gedaan met mijn viool, maar ook heb ik een duet gezongen.
Ik zong met een jongen het liedje “A Whole New World” uit de film Alladin. Eerst moesten we ons verkleden in Alladin en Yasmin, maar dat hebben we dan uiteindelijk toch maar niet gedaan. Oef! 😉

Dit jaar 2014 had ik opnieuw meegedaan met de voorstelling, ik had het liedje van Mulan gespeeld op mijn viool en het liedje dat ik je mis van Maaike gezongen. Heel de zaal was ontroerd, zelfs de technieker 😉

1621665_524294961016832_1179469297_n

Ik zit sinds 2012 ook in de samenspel groep van de muziekacademie, dat moet je doen als je eenmaal in de M zit. De eerste vier jaar waren L1,L2,L3 en L4. Nu zit ik in de M2. Middelbare twee dus, en de eerste vier jaar krijg je notenleer, maar de vier jaar daarna krijg je muziekgeschiedenis. Samenspel is eigenlijk een groep strijkers, dus viool, cello, contrabas die samen liedjes spelen. Binnenkort hebben we een Yenkins project samen met de koorklassen (waar ik dus ook in zit). En moest ik kiezen, allez, ik moest met de viool meedoen.(ha-ha)

1888569_273368429495357_1641150257_n 601251_175716949260506_1319889699_n

Ik ben ook op mijn eigen begonnen met ukelele en gitaar. Mijn papa speelt gitaar, dus dat is wel handig. En zoals je misschien al kan zien aan de gitaar op de foto is die hetzelfde als Maaike Ouboter, mijn grote idool!

1385398_230456317119902_844781052_n

In februari gingen we naar een concert van haar in Leuven en dat was gewoon GE-WEL-DIG!!! Ik ben natuurlijk met haar op de foto gegaan, en we hadden een boekje gekocht en daar heeft ze iets in geschreven. Ze had haar gitaarhanden nog niet gewassen, dus nu heb ik ook een vingerafdruk 😀 gewoon op de voorkant van mijn boekje! hahah

1613778_268115490020651_969772047_n

Ray-Charles-quote-300x227

In september 2013 ben ik op de muziekschool begonnen met mijn 2de echte instrument, piano, waar ik dus ook echt lessen van krijg en dus van een echte leerkracht.
Dat doe ik ook heel erg graag!

Welk instrument vinden jullie het mooist? Of spelen jullie een instrument

Groetjes, Amber

Advertenties

2 gedachtes over “Muziek – Mijn Leven!

  1. Hey Amber, prachtig dat je zo gepassioneerd bent door muziek! Ik speel nu al 6 jaar klassieke gitaar en zit nu dus in M3, maar viool is ook een prachtig instrument. Ik hou je blog in de gaten 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s