Mijn Nescafé Dolce Gusto machine

dolce-gusto-krups-melody-kp2201-wit-925-kp2201

 

Ja hoor, hier is ‘ie dan. Mijn Dolce Gusto machine. Ik ging een paar dagen geleden bij een vriendinnetje slapen en ’s avonds stelde ze mij een heerlijk kopje thee voor, deze kwam dus uit de bovenstaande koffiemachine. Ik was zo enthousiast dat ik het de dag erna onmiddellijk tegen mijn mama en papa vertelde. Na wat opzoekwerk op het internet en een paar reviews later zijn we ‘m dan maar gaan halen. Wij gingen naar de Mediamarkt, daar kost hij 92,00 euro. En bovendien, omdat we het machinetje hebben aangekocht tussen 17-03 en 30-06-2014, krijgen we nog een cashback tot 30 euro. Wat maakt dat hij nog maar 62,00 euro kost. Toch wel redelijk voor zo een machine, vind je niet?

Wij hebben gekozen voor de witte  variant, deze omdat de tegeltjes in onze keuken zo een lichtbeige tint hebben maar ook omdat wit nu eenmaal mooi is en omdat het past bij een landelijk huis. Achteraan de machine bevind zich het waterreservoir. Je moet ‘m alleen maar optillen, het dekseltje openen, vullen en terug in de machine steken. De off- en onknop bevind zich aan de linkerkant. Je kan deze best al aandrukken voor je je smaakje kiest want je moet wachten tot het lichtje rondom de knop groen is geworden. Eenmaal je smaakje gekozen zie je op de verpakking enkele streepjes staan, 1 streepje is 25 milliliter. Zo weet je welke grootte van tas je moet gebruiken. Voor een thee heb je bijvoorbeeld een normale tas nodig, voor een Espresso Intenso een kleintje en voor een Latte Macchiato dan weer een hele grote. Het onderstukje (dat gene waar de drupjes in terecht komen) kan je op de gewenste hoogte zetten. Voor de meeste drankjes kan je het best in het middelste gleufje bevestigen. Wanneer je je tas en je smaakje hebt gekozen moet je de klep (die waar het tekentje opstaat) openen en dan kan je met dat ringetje eronder je bakje eruit halen. In dit bakje leg je je capsuletje. Het maakt helemaal niet uit in welke richting. Je steekt het bakje er terug in en je doet de klep terug naar beneden, je zal merken dat dat wat moeizamer gaat. Dit omdat er een klein naaldje door je capsule zal prikken. Hierdoor komt dan het water bij de kruiden, koffie of melk en zo komen de aroma’s goed vrij. Je kiest met het hendeltje bovenaan de machine of je een koud of een warm drankje wilt. Met de handmatige machine zit je in je voordeel dat je zelf kan beslissen wanneer er genoeg water bij zit. Dat heb je dan bij een automatische weer niet, deze blijft gewoon doorlopen tot dat hij de hoeveelheid die je hebt aangeduid heeft bereikt. Stel nu voor dat je tas toch iets te klein is, dan loopt hij uiteraard helemaal over. (oepsie zou ik zo zeggen;)) Et voilà, jou drankje is klaar! Nu heb ik al uitgelegd hoe je de machine moet gebruiken, maar natuurlijk zijn er ook enorm veel smaken, hier toon ik er een paar :

 

marrakesh_style_tea_detail

Marakesh Style Tea

Dit drankje is absoluut mijn favoriet! ’s Morgen, ’s avonds, ’s middags… je kan ‘m altijd drinken. In deze thee zit Marokaanse munt, eerst kon ik de geur niet echt plaatsen maar ik vond hem  zoooo onwijs lekker ruiken. Ja, mijn favorietje! Mmm, ik zal me snel een tas halen 😉

25859Nesquik 

Hier heb je de Nesquik smaak. Mijn gewoonte is om iedere dag een lekker warme tas chocomelk te drinken. Zonder deze chocomelk voel ik me niet compleet… Dus als ik nu wat minder tijd heb kan ik snel een tasje maken. Ik moet toegeven, de eerste keer toen ik deze uitprobeerde vond ik ‘m echt niet lekker. De tweede keer wel. Ik denk dat ik er gewoon te veel water bij heb gedaan en natuurlijk was ik gewoon om het met echte melk te drinken. De tweede keer heb ik er dan ook een beetje minder water bij gedaan en toen vond ik hem vele lekkerder. Dus : nooit te veel water gebruiken!

nescafe-dolce-gusto-capsules-127911-1

Latte Macchiato

Ten eerste ben ik het echt niet gewoon om koffie te drinken en ten tweede vond ik deze eigenlijk best wel lekker. Alleen jammer dat het zo een grote hoeveelheid is, want dat kreeg ik echt niet op… hihi 🙂 Je hebt dus 2 capsules, een zwarte en een witte. In de witte zit melk en die moet je als eerste in je machine steken,  in de zwarte zit de koffie. Deze steek je dan als 2de in je machine. Je hebt wel een serieus grote tas nodig.

51dXi3+GdCL._SX300_

Espresso Intenso

Dit is heel erg straffe koffie! Je moet dit in een klein tasje doen, best wel schattig eigenlijk. Mijn papa is dol op deze smaak maar ik vind het maar straffe toebak 😉

rad-van-smaak

SmaakkaartZoals je ziet heb je echt enorm veel smaken, hier thuis hebben we tot nu toe alleen maar de bovenste vier en die vallen heel goed mee. Ik ben content met mijn machine!

Wat vind jij van Dolce Gusto? Heb je ook zo een machine? En wat is jou lievelingsmaak dan? 

Liefs,  -xxx-

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s