Filmreview : The Fault In Our Stars – John Green

TFIOSHoi iedereen!
Leuk dat jullie weer zijn terecht gekomen op mijn klein stukje Internet.

Vandaag neem ik jullie mee naar de wondere wereld van de filmpjes. Een paar weken geleden, in het begin van de zomervakantie, ging ik met mijn mama, papa en broertje naar de Kinepolis. Het was echt heel erg slecht weer, constant regen. Enja, wat moet je dan doen? Film kijken natuurlijk!
The Fault In Our Stars was net uit in de bioscoop en mijn mama en ik wilden ‘m al zoooooo erg lang zien. Dus na een week of 2 na de release zijn we ‘m gaan kijken. Het is echt een aanrader! Joehoeeew!

Films over gedoemde minnaars, het is een fenomeen van alle tijden. Van Romeo&Julia tot Titanic en zelfs Twilight! Het klein, maar verassende TFIOS bewijst dat je ook zonder vampiers of historische kostuums een soortgelijk verhaal op het witte doek kunt brengen.

Hazel Grace Lancaster (Actrice : Shailene Woodley) en Augustus Waters ( Acteur : Ansel Elgort) zijn twee bijzondere tieners die allebei over een cynisch gevoel voor humor beschikken, zin hebben in conventies en stapelverliefd worden op elkaar. Maar je kunt hun relatie bezwaarlijk alledaags noemen : Hazel wordt altijd en overal vergezeld van een zuurstoftank, ze heeft een uitgezaaide longkanker.
De charmante en knappe Augustus of liever Gus heeft een beenprothese en besluit om haar ultieme droom in vervulling te brengen : een bezoek aan haar favoriete schrijver in Amsterdam. Ze worden verliefd op elkaar en gaan samen met Hazel’s moeder naar Amsterdam. Daar ontmoeten ze de schrijver, maar die blijkt echt niet vriendelijk te zijn, neen, hij duwt Hazel en Gus net nog dieper in de grond met hun ziekte.
Maar gelukkig hebben ze het met hun tweetjes wel enorm naar hun zin. Totdat Gus zegt dat hij weer een uitgegroeide kanker heeft. Dat bedierf de pret natuurlijk. Eenmaal thuis werd Gus al snel opgenomen in het ziekenhuis en bleek hij niet lang meer te kunnen leven. Geloof me, vanaf dit deel van de film ga je echt wenen!

En dan komt het slechte nieuws, Gus sterft eerder dan Hazel. Hazel is er kapot van. Bij de begrafenis geeft ze een speech aan haar geliefde en neemt ze afscheid. En plots staat dezelfde schrijver als die ze in A’dam hadden ontmoet ook in het “publiek”. De begrafenis is gedaan en Hazel gaat naar haar auto om lekker te huilen. De schrijver stapt in en wilt haar een briefje geven. Hazel heeft natuurlijk liever dat hij terug uitstapt maar toch laat hij het briefje achter. Eenmaal thuis krijgt ze een e-mail van de schrijver en ze was het briefje helemaal vergeten omdat ze dacht dat het van hem was.
MAAAAARRR, Augustus Waters, haar lieve, lieve, knappe vriendje had die brief geschreven! Hij heeft voor haar een einde gemaakt aan het verhaal van de schrijver dat nog geen einde had. Echt hartverscheurend! 😥

TFIOS is nu al tot kaskraker van de zomer benoemd. 🙂
In de film komen liedjes voor van Birdy, Ed Sheeran, Grouplove etc. Echt hemelse liedjes!

Doei! ❤
Liefs, Amber

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s