DIY : Silhouet-Art

Schermafbeelding 2014-07-24 om 12.17.03Hallo daar,
vandaag heb ik voor jullie mijn eerste DIY klaarstaan.  Namelijk Silhouet-art. Of beter gezegd, met papiertjes leuke kunstwerkjes maken. Ik heb gekozen voor een hartje. Ik had echt zin om te do-it-yourselven. Mijn broertje is op Chirobivak en als hij thuis komt wil ik hem graag dit hartje geven. Ik mis hem echt heel hard!
Ik heb niet echt oude tijdschriften maar wel verschillende,nee, hopen van Joepie’s. Owjeey, hoe veel geld dat die hoopjes zijn, howhow. Ik vond het een heel ontspannend werkje, al die kleine papiertjes scheuren enzo. Ja, ik vond het wat hebben.
Ben je op zoek naar een leuke DIY? 

Schermafbeelding 2014-07-24 om 12.20.22Dit heb je nodig :
◊ Oude tijdschriften ( In mijn geval zijn dat Joepie’s)
◊ een schaar
◊ plakband
◊ lijm
◊ stevig gekleurd papier of karton. Ik heb een iets dikker wit blad genomen.
◊ Een figuurtje (kijk op hoeoverleefik.nl om vormpjes te downloaden.

Zo maak je het :

DSC01584

 

1. Scheur een flink aantal pagina’s uit oude tijdschriften. Zorg dat de pagina’s veel kleur hebben.

Schermafbeelding 2014-07-24 om 12.24.132. Neem een pagina voor je en vouw deze in de lengte dubbel.
3. Vouw de pagina terug open en scheur ‘m op de vouwlijn, je hebt nu twee halve pagina’s.
4. Vouw de halve pagina weer dubbel en scheur ‘m.

DSC015975. Je hebt nu 4 stukjes van 1 pagina.
6. Scheur nu alle pagina’s hetzelfde als hierboven en zorg zeker dat je er genoeg hebt voor jouw figuur.

DSC01599

Dit is mijn hoopje, eerlijk gezegd nog veel te veel… 

DSC016037. En dan kan je beginnen met rollen. Rol het papiertje strak genoeg zodat het rolletje uiteindelijk ongeveer 1 cm dik is. Eenmaal opgerold plak je het met een stukje plakband vast. Zorg dat je er voldoende maakt om je vormpje helemaal te bedekken. Misschien lijkt het je prutswerk, maar eenmaal je op gang bent gekomen lukt het heel snel.

Schermafbeelding 2014-07-24 om 12.31.588. Op hoeoverleefik.nl vind je verschillende vormpjes. Zoals ik al zei heb ik gekozen voor het hartje en ik heb nu genoeg rolletjes gemaakt om het figuurtje helemaal te bedekken.

DSC016169. Nu is het tijd om je zwarte figuurtje uit te knippen. Het moet niet heel netjes, want je ziet er later toch helemaal niets meer van.

DSC0162110. Doe lijm op je figuurtje. Je kan best iets onder je figuur leggen om je tafel niet vuil te maken. Leg de rolletjes goed tegen elkaar en druk het een beetje aan.

DSC0162511. Zo, mijn figuurtje ligt vol. Vanonder aan de punt van het hartje is het wel moeilijk om het geplakt te krijgen, maar met een beetje duwen en aandrukken lukt het vast en zeker.

Schermafbeelding 2014-07-24 om 12.39.1812. Draai je figuur om, met de rolletjes naar beneden. En dan is het tijd om je schaar te gebruiken. Knip de overtollige rolletjes weg met de schaar maar zorg dat je ongeveer een halve centimeter tot een centimeter van je figuur blijft.

Schermafbeelding 2014-07-24 om 12.42.24

13. Knip de kantjes mooi en zorg voor de rondingen en de inhammetjes (bovenaan). Nu lijm je je figuur vast op een steviger blad.

Schermafbeelding 2014-07-24 om 12.45.0614. Et voila! Je schilderijtje is klaar! Het is toch leuk, niet? Ik heb er voor mijn broertje nog vanboven een ‘I” en van onder een ‘You” geschreven en dan staat er dus I LOVE (het hartje)  YOU. Nu ligt het op zijn kussen haha.

Wat vinden jullie van DIY’s? En lukt het jou ook?
Wat gaan jullie vandaag (ik schrijf dit artikel op donderdag.) nog doen? Ik ga voor de eerste keer in een jaar (!!) terug paardrijden en ik heb heel veel zenuwen. Gezonde zenuwen.

Fijne dag nog!
Liefs, Amber

Bron : hoeoverleefik.nl 

Advertenties

Een gedachte over “DIY : Silhouet-Art

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s