DIY : BLT Bowl met Honey Glazed Bacon

1,Heyhey,
het is alweer zondag en dat betekend dus : DO IT YOURSELVEN! 🙂
Vorige week zagen jullie een echte knutselDIY en vandaag is het om op te eten. Het klinkt heel Amerikaans en dat is het ook. BLT staat voor Bacon, Lettuce en Tomato. Nu kun je dit alles zomaar in een salade gooien of je kan net dat extraatje doen zoals ik gedaan heb.
Mijn mama was natuurlijk heel erg blij dat zij geen lunch hoefde te zorgen. Ik heb de tafel mooi gedekt buiten en we hebben genoten van ons heerlijke lekkernijtje. Hier gaan we dan! 

2,

Dit heb je allemaal nodig. Wij waren op dat moment met 3 personen thuis omdat mijn broertje op bivak was. Maar anders doe je er gewoon nog een vierde tomaat bij.
• 3 of 4 tomaten.
• 2 advocado’s
• een krop ijsbergsla. Je kan natuurlijk alle andere sla gebruiken die jij lekker vind.
• Honing
• Gerookte spek. Dit waren 8 lapjes.
• een snijplank.

3,Verwarm de oven voor op 180° (hetelucht). Doe je pakje spek open, neem een bakplaat en leg de lapjes er allemaal op. Het kan geen kwaad dat ze een beetje tegen elkaar liggen want door de warmte zal het spek toch krimpen.

4,Nu gaan ze voor 12 minuutjes de oven in. Ze moeten goudbruin zien.

5Terwijl je bacon in de oven zit kan je je groentjes klaarmaken. De eerste twee velletjes van je sla kan je het beste niet gebruiken. Trek de blaadjes los en snij ze in reepjes.

6,En dan verdeel je de sla over de kommetjes. Lekker veel sla want dat is gezond! 🙂

7,Dan is het tijd voor de tomaatjes. Snij het hartje eruit en snij ze dan in plakjes.

8,Iedereen krijgt een hele tomaat op zijn bordje.

9,Voila. 🙂

10+11En dan is het tijd voor de advocado’s. Je kan best je snijplank terug proper maken want het vocht van de tomaatjes ligt er dan nog op. Snij de avocado doormidden en haal de pit eruit. Schil je advocado met je handen en draai je advocado om zodat hij stabiel ligt en snij ‘m dan in lange plakjes.

12,Verdeel dan de advocado’s weer over de bordjes.

13,Ondertussen is het spek goudbruin gebakken en kan je het uit je oven halen. Het kan zijn dat het bij jou wat minder lang of juist langer duurt. Maar dat is het verschil van oven.

14,Neem je honing en doe die eventueel in een klein kommetje. Dan moet je met je lepel de honing eruit halen. Maar achteraf dacht ik van : “Mmh, ik kon beter zo met de dop over het spek gaan, of het rechtstreeks over mijn lepel doen. ”

15,Zo, als je spek overgoten is met honing moet je de bakplaat terug in de oven zetten voor maximaal 5 minuutjes. Maar let goed op want door de honing brandt het spek snel aan!

16,Na 5 minuutjes is je bacon klaar. Er kwam enorm veel vet van mijn bacon af dus ik heb ze dan allemaal wat afgedept met keukenpapier. Niet al het vet moet er af maar het meerendeel wel hoor.

17,

Op het einde besloot ik ook nog om er wat peterselie op te doen. Dit is trouwens erg goed voor de bloeddruk en je spijsvertering. Ook deed ik er de salade-dressing op van oil&vinegar. Bij deze foto zei mijn mama zo : “Je zou voedselfotograaf moeten worden!” haha. Ik deed het gewoon uit het niets, de peterselie er tegenaan zetten en op de achtergrond de bordjes. 🙂

18,Leg de bacons trips op de bordjes, doe er een flink hoopje peterselie op en dresseer met je dressing.

19,Zo, jouw lunch is klaar! Het was heerlijk! De honing op spek.. mmmm! De moeite waard !
Ik hoop dat jullie het leuk vonden!

Wat vind jij van spek met honing? En is het bij jou ook gelukt? 

Ik schrijf jullie snel weer!
Liefs, Amber 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s