Ready 4 SCIENCE

1b

Hoi allemaal, over een paar daagjes begint voor mij de school weer. Omdat ik dit jaar weer heb moeten kiezen wat ik ga volgen vind ik het wel belangrijk om dat met jullie te delen. Ik ga namelijk Wetenschappen volgen in het derde middelbaar (dat is in Nederland denk ik groep 6?). Benieuwd? Klik dan verder… 
Zoals ik net al zei ga ik Wetenschappen volgen. Ik heb er hard voor gewerkt en zorgde dat zelfs op het einde van het jaar mijn punten naar boven gingen. Ik moest en ik zou Wetenschappen volgen, kosten wat het kost! Ik ben namelijk heel graag bezig met onderzoeken en biologie. Of wetenschappelijk tekenen. Later zou ik graag dokter, dierenarts of forensisch antropoloog willen worden. Ik laat je even zien welke lessen ik allemaal heb. Schermafbeelding 2014-08-24 om 13.37.28
Natuurlijk zijn er de dingen die iedereen heeft ; Aardrijkskunde, geschiedenis, godsdienst, L.O en Nederlands. Die vakken hebben voor iedereen het zelfde aantal uren.
Maar omdat ik Wetenschappen ga volgen zijn er ook een paar dingen anders.
Alle andere richtingen hebben maar 1 uur biologie, ik heb er 2. Ik vind biologie echt zo leuk! Chemie heb ik ook 2 uur en alle andere richtingen hebben dat 1 uur. Engels heb ik 3 uur, Frans 4, en dan weer fysica 2 terwijl iedereen er maar 1 heeft. Wiskunde heb ik wel 5 uur, dus daar ga ik hard mijn best moeten doen want dat is niet bepaald mijn sterkste vak. Ik ben vooral goed in talen, zullen we het zo zeggen 🙂
Ook naar wetenschappelijk tekenen kijk ik echt uit! Dat lijkt me zo leuk! Bij Techniek in het tweede hadden we dat wel eens gedaan en dat beviel me heel erg goed. Inmiddels ben ik mijn boeken gaan halen en zitten alle vakken in de kaften die ik heb gekozen. Kleurpotloodjes, stiften, tipp-ex, kladblokken en vooral pennen liggen in de aanslag!

Zo, nu weten jullie weer een beetje meer over wat ik ga studeren dit komende schooljaar. Ik ben ook wel eens benieuwd wat jij ga volgen.

Wat ga jij volgen dit schooljaar en waarom? 
Liefs, Amber

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s