Het mooie Gent en Brugge

Schermafbeelding 2014-10-18 om 14.39.39

Hallo daar!

Wauw, wat is het weer lang geleden dat ik nog eens een artikeltje heb geplaatst. Druk, druk natuurlijk.
Vorige week, van donderdagochtend 9 tot vrijdagavond 10-10-2014 ben ik met mijn hele klas op tweedaagse naar Gent en Brugge geweest. En natuurlijk heb ik heel erg veel foto’s getrokken voor jullie! 

DSC_2796

Mooie grachten in Gent, wat ben ik toch dol op het water! We waren de eerste dag een hele dag in Gent. Wat een prachtige stad is het, niet zo heel erg veel toeristen maar toch genoeg.

DSC_2879

DSC_2797

DSC_2808

Dit kasteeltje is magnifiek! Wauw!DSC_2810DSC_2815DSC_2818

Met de vriendinnetjes. Links zie je Sofie en rechts Yara. Wat een prachtige dames zijn het, en ja mijn beste vriendinnen! Mijn haar is hier echt heel erg frisée!:( DSC_2822

Hier werd vroeger je hoofd op afgehakt…DSC_2841
Ik vond het echt jammer dat we geen boottochtje hebben gedaan, dat is toch een must-do, niet? DSC_2857DSC_2860DSC_2863DSC_2869

Ik wou eigenlijk alleen een foto maken van die eend maar uiteindelijk zie ik wanneer ik de foto’s herbekijk dat dit zinnetje er net boven staat. Geweldig, juist getimed:) ‘Onder de maan schuift de lange rivier”DSC_2892DSC_2900

En natuurlijk, als je in Gent bent en je gaat naar de Quik middageten en je komt buiten en ziet dat er vlak voor je een Starbucks is.. wat zou jij doen? DSC_2906

Het was mijn eerste keer in Starbucks en ik nam iets wat ik zeker zou lusten. Namelijk een White Mocha Macciato. Wat was dat lekker! Wel net ietsje te zoet maar ik heb het opgedronken. We moesten wel snel verzamelen dus lag de koffie eigenlijk een beetje op mijn maag.. oepsie.DSC_2914 DSC_2958DSC_2961

Mijn outfit op de eerste dag was een beige broek, een paarse trui, mijn groene parka, een sjaaltje en sportschoenen. Zo kon ik zeker de dag rondkomen. DSC_2967DSC_2976

Dit vond ik geweldig, en ik moest natuurlijk stiekem een foto nemen… Zomaar in het park gaan zitten met je gitaartje en lekker jammen. Heerlijk lijkt me dat! Ver weg van alles en iedereen in je eigen mooie wereldje! Of er samen met je vrienden zitten, heerlijk! 🙂
DSC_2990

En natuurlijk wil je je kamer zien als je aankomt! We sliepen in Hotel Floréal in Nieuwpoort. Met 5 op een kamer was best wel krap maar we hadden de tijd van ons leven! EN we hadden een terrasje, met uitzicht op de huizen jammergenoeg en niet op de zee…
DSC_2999

’s Avonds hadden we nog een avondactiviteit die je vantevoren had moeten kiezen. Mijn vriendinnetjes en ik gingen naar het strand, een heuse strandwandeling maken. Je ziet Sofie, Kyara en ik. Wat was het leuk. Natuurlijk begon het wel een beetje te regenen en te bliksemen maar we waren gelukkig niet kleddernat. We moesten wel een paar keer door de diepe plassen dus mijn sportschoenen waren doorweekt en ik had kleddernatte voeten…

Na de strandwandeling was er tijd om te douchen en konden we onze pyjama aandoen. Ik moest natuurlijk nog eventjes op het terras gaan en Diete en Romy kwamen mee. Het was een schuifdeur dus Diete doet die terug toe. Natuurlijk had ik, zo lomp als het maar zijn kan, dat niet gezien en ik bots in volle vaart tegen het raam met mijn hoofd. Gelukkig had ik me niet echt pijn gedaan maar we hebben ons wel allemaal krom gelachen. Hoe dom ook 🙂DSC_3018

Mijn outift voor de tweede dag waren mijn botjes, gelukkig had ik ze mee, want mijn sportschoenen waren nog steeds nat. Ik droeg een lichte jeansbroek en een zwarte trui met weer mijn groene parka en mijn sjaal. DSC_3024

De tweede dag zaten we in Brugge, MIJN GEBOORTESTAD! Wat was ik blij dat ik er nog eens heen kon!DSC_3031DSC_3035DSC_3043

Het Minnewater

DSC_3044

Wat voor lieve tekstjes staan er allemaal op deze slotjes zeg! Wauw.DSC_3049

En natuurlijk, niet te missen : de paardjes en koetsen. Wat heb ik daar ook van genoten!DSC_3062DSC_3063DSC_3070

Het Begijntjeshof zijn we ook gaan bezoeken natuurlijk. DSC_3094

En dit is het stoofstraatje, het kleinste straatje van Brugge.

DSC_3097

 

 

 

 

DSC_3099

 

 

Het Sint-Jans hospitaal

DSC_3100

DSC_3101

 

En natuurlijk was het een studieuitstap, dus iedereen moest een spreekbeurt doen. Ik moest spreken over de O.l.V. Kerk hier van Brugge. DSC_3104

DSC_3112

Het beeld van Michelangelo, ergens achterin een hoekje waar je nog extra voor moet betalen ook…

DSC_3116

 

DSC_3118

DSC_3128

DSC_3135

 

Voor dit standbeeld moesten we met de hele klas een gedicht : ’t schrijverke opzeggen. Er bleven soms mensen staan. HihiDSC_3150

DSC_3151

DSC_3159

DSC_3170

DSC_3183 DSC_3185
DSC_3196

 

Deze foto is genomen vanop een brugje, hier kon je een wens doen en dan zou die uitkomen. Ik ga niet verklappen wat want anders gaat ‘m net niet uitkomen…DSC_3199

DSC_3203

DSC_3207Voor de terugweg hebben we 4 uur gereden. Best wel lang dus, veel file gehad. Jammer maar zo konden we wel onze tweedaagse in een goede bussfeer afsluiten. Ik mis het en zou onmiddellijk terug willen…

Foto’s zeggen meer dan woorden 🙂

Veel liefs, en tot snel!
Amber ❤

 

Advertenties

6 gedachtes over “Het mooie Gent en Brugge

  1. Pingback: Dit was mijn 2014🎆 | milesawayfromwonderland

  2. Pingback: Landen waar ik nog graag heen wil | milesawayfromwonderland

  3. Pingback: Mijn decembermaand in plaatjes • doorheen mijn Instagram | milesawayfromwonderland

  4. Pingback: Kabbelend water, historische gebouwen en kunst • Gent | milesawayfromwonderland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s