Muziekavond & opnames

Schermafbeelding 2014-10-20 om 08.51.16

Heyhey, hier ben ik weer. Deze keer met een nog persoonlijker artikeltje als normaal want ik ga het hebben over muziek. Zoals jullie zelf wel weten speel ik verschillende instrumenten, zit ik op de muziekacademie, in een koor, in een schoolkoor, op strijkersensemble en natuurlijk zing ik ook.

Een paar weken geleden heb ik me dan ook eens laten horen op school. Het was muziekavond en dan moet er natuurlijk gezongen worden! Op voorhand moest je opgeven welk liedje je zou zingen en of je daadwerkelijk mee zou doen.
Ik gaf me op met het liedje “Not About Angels” van Birdy uit de film “The Fault In Our Stars’. Een prachtig liedje maar jammer genoeg niet voor iedereen weggelegd, er komen hoge noten bij kijken en je moet ze lang kunnen aanhouden. Gelukkige was dat voor mij geen enkel probleem dus ik wist 100, nee 1000% zeker dat het zou lukken.

En toen was het de grote dag. Donderdag, 25 september, op school blijven om het podium mee op te bouwen en nog eens te oefenen. Om 18,30u gingen volgens mij de deuren open en om 19u begonnen we aan het feestje. Mijn mama en papa kwamen kijken en mijn broertje was er natuurlijk ook bij.
Ik moest in het eerste deel van de voorstelling. Ik ging dan ook onmiddellijk vanaf het begin achter de coulissen staan samen met nog een deel andere muzikanten. Als zevende mocht ik mijn opvoering brengen. Ik werd best wel zenuwachtig gemaakt door de andere kinderen die zenuwachtig waren maar toch kon ik mijn rust terugvinden. En dan ook nog het idee hebben dat ze niet alleen langs voor naar je kijken maar ook langs achter en opzij (achter me zaten de presentatoren en naast me stond iedereen die nog moest optreden, voor me uiteraard het publiek), daar schrikte ik een beetje van. Maar goed, ik werd verwelkomd door de presentator die zei dat er een engeltje was gearriveerd. En dat het in ons midden was geland. Heel lief natuurlijk, maar op dat moment hoorde ik het nauwelijks 🙂 Ik werd verwelkomd met applaus, zoals je bij iedereen zou moeten doen.
Mijn karaoke versie werd gestart en ik begon eraan. In het begin nog een beetje twijfelig en onzeker maar naarmate het liedje vorderde werd ik zekerder en genoot ik ervan om in de spotlight te staan. Mijn zenuwen verdwenen en alleen de muziek bleef over. Wat ik wel gek vond is dat ik nu iedereen precies kon zien zitten. Normaal zie ik niemand zitten omdat alleen jij belicht bent, maar nu lagen er kerstlampjes op het podium dus nu zag ik de eerste 2 rijen eigenlijk wel zitten…
Voor de show heb ik zenuwen, eenmaal als ik op moet, is het over 🙂

Ik heb voor jullie ook het liedje meegebracht. ♥ Het bevat wel geen beeld, alleen geluid.

LIEDJE KLIK

Ik hoop dat jullie het liedje een beetje mooi vinden. Aan het applaus te horen vond iedereen het mooi dus ik hoop jullie ook. Door muziek heb ik al heel erg veel bereikt in mijn leven, ik ben sterker geworden en ik durf nog steeds te dromen dat ik ooooit bekend zal worden. Muziek is mijn leven, mijn hart, mijn adem, mijn ziel, mijn liefde, mijn lijden, mijn vreugde en mezelf. Zonder muziek zou ik niet kunnen overleven, dat kan ik zelfs niet zonder 1 dagje te zingen. Dan voel ik me niet compleet…

Zo, mijn praatje gaat hier eindigen 🙂
Bedankt om dit artikeltje helemaal te lezen, geniet nog eens van het liedje zou ik zeggen en tot snel!
Veel liefs, Amber ❤

4 gedachtes over “Muziekavond & opnames

  1. Pingback: Nieuwe cover – Tee Shirt van Birdy | milesawayfromwonderland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s