Ik wil een befaamde Mason Pearson brush

largeIk kende ze eerst nog niet, dé Mason Pearson borstels (links in beeld). Dankzij Lauren Conrad nu dus wel. Mason Pearson is een Brits bedrijf, gespecialiseerd in het maken van haarborstels. 
De Mason Pearson haarborstels zijn wereldwijd verkrijgbaar en zijn hét merk van haarborstels voor de koninklijke familie in de UK. Het feit dat ze niet bepaald goedkoop zijn zorgt er natuurlijk voor dat dit merk bij weinige bekend in de oren klinkt.

Natuurlijk heb je ook hier weer eindeloos verschillende soorten en ook prijzen in. Voor een “Pure Bristle” met alleen varkenshaar betaal je al snel meer dan €200. Voor de borstel met nylon en varkenshaar betaal je tussen de €70 en €150, voor de gewone nylon betaal je tussen de €30 en de €70 euro. Alles hangt natuurlijk af van het formaat.

Ik ga even verder met de “Pure Bristle”, maar alle borstels hebben natuurlijk dezelfde keuze aan formaten.

Schermafbeelding 2015-01-10 om 14.50.31Dit zijn de formaten. Te beginnen met nummertje 1 zal ik even de namen vertellen.
1. Large. Deze borstel heeft een totale lengte van 229mm, een breedte van 130mm en het borstelstuk zelf is 77mm lang. Deze borstel lijkt me perfect voor mensen met lang en onhandelbaar haar. Ideaal voor mijn type dus. Lekker groot, ideaal voor knopen te verwijderen en het geeft ook nog eens geen frisséé dankzij de varkenshaartjes.
2. Medium. Deze borstel is ietsje kleiner en heeft dus een totale lengte van 226 mm. Het bovenste borstel-deel is 120mm en de breedte daarvan is 70mm.
3. Dit is de Handy. Weer enkele centimetertjes kleiner. Deze heeft dan ook een totale lengte van 216mm. Een breedte van 64mm en een echte borstellengte van 110mm. Als je niet zo veel knopen hebt lijkt me deze erg fijn en handig.
4. Deze borstel heeft zijn naam te danken aan zijn kleine formaat. De Pocket dus. Handig om even mee te nemen in je tas, maar daar blijft het bij. Het kleine formaat laat zich volgens mij niet zo goed lonen voor krullend haar met knopen. Deze borstel heeft dan ook een totale lengte van 172mm, breedte van 51 mm en een borstelstuk van 90mm.
5. Dit is de Large Military. Een ovale borstel zonder handvat, dus   niet zo gemakkelijk, lijkt me. Deze borstel heeft een totale lengte van 130mm en een breedte van 83mm, dat komt natuurlijk doordat je geen handvat hebt.
6. En dan hebben we ook nog de kleiner versie, namelijk de Medium Military. Een totale lengte van 124mm en breedte van 73mm maakt deze borstel nog kleiner als de bovenstaande. Wederom lijkt me dit niet zo enorm handig.

mason-pearson-brush-lifestyle-close-up-4-16x9_sku_cropped_1500x1125_q95_25d04b-773x580Alle borstels zijn dan ook weer verkrijgbaar in verschillende kleurtjes. Dark Ruby (zwart), Pink, Ivory, Blue en Lightwood. Natuurlijk zijn de echte Masons in de Dark Ruby.

De Large lijkt me nog de leukste van heel de serie. Als ik ooit een echte Mason Pearson zou kopen slash krijgen, dan denk ik toch dat ik zou gaan voor de gemengde soort, dus dat is dan varkenshaar en nylon ondereen. Omwille van de prijs, natuurlijk want €200 of meer voor een borstel vind ik echt absurd.

Zo, ik hoop dat ik je wat wijzer heb gemaakt over deze borstel. Maar eigenlijk hoop ik stiekem een beetje dat ik zo een borstel ga krijgen voor mijn verjaardag… ooit!:)

Geniet nog van deze dinsdag!
Dikke knuffel, Amber xoxo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s