10 dingen om in de studie te doen

Leerkrachten zijn ziek en je krijgt er alwéér een uur studie bij. Soms zit je hele dagen in de studie omdat al je leerkrachten die dag afwezig zijn en dat is echt geen pretje😔. Je kan wel leren voor de volgende dag en natuurlijk ook al beginnen voor je examens maar het gebeurd wel eens dat je die boeken net niet mee hebt. Dan zit je dus met een probleem! Meestal heb ik   wel werk in de studie maar als ik dan verschillende dagen (of uren) na elkaar studie heb raakt het werk natuurlijk uitgeput en kan je niets anders doen dan met je vingers draaien en naar de klok staren. Dat is eigenlijk ook geen oplossing want dan begint de studiemeester weer een opmerking te geven dat je moet leren (nog nooit bij mezelf meegemaakt maar wel al eens bijgezeten). Dus leek het me een leuk ideetje om eens een artikeltje te schrijven over dingetjes die je kan doen in de studie. Je kan op de meeste niets tegen hebben maar sommige zijn een beetje onwettig -lees  : gsm-gebruik in de studie is verboden-     . En ik snap al helemaal niet hoe mensen zo op hun gsm kunnen zitten zonder gepakt te worden, bij mij zal het niet waar zijn. Zo onopvallend zou ik het niet kunnen. Maar goed, op naar de dingetjes die je in je studie kan doen.

1. Tekeningetjes maken. I know, het is misschien een beetje cliché maar een tekeningetje van een Minion, een Unicorn of van Sneeuwwitje is altijd leuk om aan je vriendinnetjes te geven wanneer je de studie uitwandeld.

2. Maak een to-do lijstje. Of het nu gaat over wat je nog moet leren, moet halen in de winkel of over wat je nog allemaal moet doen voor je blog. Een to-do lijstje is always a good idea!

3. Een boek lezen. Natuurlijk kan je een boek lezen, zo nam ik ‘Where She Went’ mee. Dat deed ik wel alleen wanneer ik zeker wist dat ik studie had want als je dan geen studie zou hebben zit je de hele dag met nóg een extra gewicht. En die boekentas is al zo enorm zwaar. Het leven van een student is zwaar, letterlijk en figuurlijk!

4. Inspecteer je haar! Yes, I’m serious! De studie is de perfect tijd om nog eens te ontdekken dat je echt wel hoognodig naar de kapper moet vanwege je gespleten puntjes. Of gewoon om je haarkleuring te inspecteren. Zo kijk ik regelmatig naar mijn ombre, deze winter is mijn haar redelijk donker vanwege weinig zon en is het verschil tussen mijn echte haarkleur en mijn ombre natuurlijk erg groot. Deze zomer zal het waarschijnlijk wel beter zijn!

5. Take a look at those hot boys! Kijken mag hoor, dit lijkt me alleen wel een mogelijkheid wanneer je redelijk vanachter zit. (De meeste jongens hun achternaam begint met één van de laatste letters van het alfabet…)

6. Sims freeplay spelen (Of je Tinder nog eens checken) Hier heb ik dus echt helemaal geen ervaring mee want ik kan helemaal niet onopvallend op mijn smartphone kijken denk ik. Hoe sommige mensen dat wel kunnen én niet gepakt worden blijft voor mij toch een raadsel hoor. Dit is dus echt in extreme emergencys wanneer je hélemaal niets te doen hebt.

7. Zing liedjes in je hoofd. Ik meen het helemaal serieus! Als je liedjes in je hoofd zingt vliegt de tijd voorbij. Oké, als muziekfanaat heb ik continu liedjes in mijn hoofd maar voor degene die niet zo muzikaal zijn, niet echt kunnen zingen maar toch houden van dat ene liedje is dit het perfecte tijdverdrijf!

8. Maak zinnen voor je blogpost in je hoofd. Dezelfde methode als liedjes maar nu maak je zinnen die je dan later in je blogpost verwerkt. In de studie heb ik altijd heel erg veel inspiratie voor artikelen omdat er ook allemaal verschillende karakters en uitzichten te vinden zijn.

9. Lees alles wat er op de banken geschreven staat. Bij ons in de studie worden de banken ieder jaar opnieuw geverfd. Zonder succes want een paar dagen later staan ze weer helemaal vol gekribbeld. Dom eigenlijk want wij betalen allemaal mee aan die potjes verf die ze daar voor gebruiken.  Maar voor een keertje is het wel leuk om eens te kijken wat er allemaal op staat en de ‘koppeltjes met de eerste letter’ te ontdekken.

10. Kijk naar de buren. Alles wat zij leren nu heb (of moet) je ook nog geleerd. Perfecte herhaling om nog eens te zien wat je ook al weer allemaal kent. We leren nu eenmaal zo veel dat je na een tijdje het meerendeel vergeten bent.

Zo, ik hoop dat jullie weer veel nieuws hebben ‘geleerd’. Nu moet je je nooit meer vervelen in de studie, zeg maar dat ik het gezegd heb. Geniet nog van je vrijdag!

Bisous Amber X

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s