NIVEA Pure&Natural : verzorgende dagcrème

Vandaag nog eens een verzorgingsproduct dat ik graag met jullie wil delen. Mijn dagcrème van Estēe Lauder was op en bij dit wisselvallige weer heb ik toch echt wel een beschermlaagje nodig. Anders heb ik binnenkort geen babyvelletje meer. Dus probeerde ik eens een dagcrème van Nivea uit, omdat dit toch wel voor iedereen een klassiek, goed merk blijft. Ik ga het hebben over de dagcrème Pure & natural voor de droge of gevoelige huid. 

De ‘milde NIVEA Pure & Natural Verzachtende Dagcrème voor droge of gevoelige huid met Bio Argan Olie en Bio Kamille’ ondersteunt de natuurlijke vochtbalans van de huid. Laat de huid de hele dag soepel en zacht aanvoelen én de huid herwint haar natuurlijke, gezonde teint.
Aldus NIVEA.

Het is nu niet dat ik een extreem droge huid heb en al zeker geen gevoelige huid maar bij koude winterdagen in afwisseling met de lentedagen, kan mijn huid soms raar uit de hoek komen. Ik sta er dan ook op om ‘m extra aandacht te geven. De BIO producten in deze dagcrème spreken me eigenlijk ook best aan. Altijd leuk om te weten dat je niet alleen chemische spullen over je kwetsbare gezicht smeert maar dat er dus ook enkele BIO producten tussen zitten. NIVEA gebruikt op de natuur geïnspireerde ingrediënten. Op het potje zelf staat dat 95% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn, dat klinkt toch geweldig?

Deze dagcrème bevat, zoals eerder vermeld, dus vooral natuurlijke ingrediënten. De grondnoten daarvan zijn de Argan Olie en de Kamille. Arganolie wordt gemaakt uit de pitten van de vruchten van de Arganboom. Deze boom vind je vooral in Marokko, Arganolie is dan ook een van de meeste unieke oliën ter wereld! Dat is toch best wel chique, niet? Traditioneel wordt de Arganolie handmatig geproduceerd maar nu, natuurlijk hoe kan het ook anders, industrieel. In Marokko wordt de olie geoogst en geproduceerd door vrouwen. Zo zie je nog maar eens wat een belangrijk geslacht wij zijn! Zij werken allemaal in fair-trade organisaties. Kamille kennen we natuurlijk allemaal, de witte bloemetjes met gele stampers zorgen voor deze heerlijke geur. En deze producten zitten dan ook samen in deze prachtige dagcrème, een perfecte combinatie als je het mij vraagt want ik kan maar niet genoeg krijgen van beide producten. (Lees ook even mijn ‘oude’ blogposts over Arganolie voor je haarkamillethee.)

Wanneer je je potje opent komt er een heel erg frisse geur naar buiten. Ik kan niet echt vaststellen wat de geur precies is maar fris is ‘ie zeker! Doet mij eigenlijk een beetje denken aan komkommer maar dat er helemaal niet in haha. De crème is ook helemaal niet vet en dat is maar goed ook want anders moest ik er niets van weten. Ik smeer mijn gezicht ’s morgens in en, geloof het of niet, ik blijf de hele dag dezelfde frisse geur ruiken én mijn gezicht is de hele dag gehydrateerd, ook al sta ik meerdere uren buiten. Ik blijf mijn babyvelletje behouden.

IMG_0842

Ik ben eigenlijk heel erg tevreden over dit product. Het bevat een geweldige en frisse geur, is een dagcrème die goed hydrateerd en je blijft het ook nog eens de hele dag ruiken. De ultieme combinatie toch! Ik raad ‘m jou zeker aan. Psst, laat iedereen even aan je gezicht voelen nadat je hebt gesmeerd, hilariteit verzekerd! Deze NIVEA dagcrème is te koop in het Kruidvat voor €9,14. (wat is dat een rare afronding…)

Welke dagcrème gebruik jij op dit moment? Geniet nog van je dag!
Schermafbeelding 2015-03-16 om 19.19.42

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s