Wat is echte vriendschap?

Vriendschap blog 1Vriendinnen of liever, vriendschap is iets wat je echt nodig hebt in je hele tienerleventje en het hele leventje erna. Het moeilijke is om goede vriendinnen te vinden. Iedereen is nu eenmaal anders en iedereen heeft zijn eigen gewoontes en stijl. En dat kan soms botsen. Het is een hele klus om in deze grote mensenmassa vriendinnen te vinden die het goed met je voorhebben en voor jou door het vuur willen gaan. Soms zitten er valse vriendinnen bij, boze vriendinnen, slechte vriendinnen of je hebt het geluk dat je jouw perfecte vriendin hebt gevonden.
Ik heb zo mijn mening over wat echte vriendinnen voor elkaar doen, over wat ze praten en hoe ze reageren in elkaars buurt. Dat zou ik graag met jullie delen. ! Ik wil wel even zeggen dat ik dit puur uit mijn aspect bespreek. Vriendschap betekend bij iedereen iets anders en dat moet je waarderen ook al is het niet hoe jij het zou willen. !

large-61. Echte vriendinnen sms’en of Snapchatten elkaar ook nog na school, ook al heb je de hele dag bij elkaar gezeten. ’s Avonds is het tijd om eens zot te doen en alle remmen los te laten.
2. Als je advies vraagt aan je vriendinnen over wat je zal aandoen naar die ene fuif krijg je een specifiek antwoord. Ze kent jouw kleerkast door en door en weet perfect wat jou het beste staat.
3. Wanneer jij en die hotte boy oogcontact hebben gehad en jij er volop over fantaseert, steunt ze jou en duwt ze je niet de dieperik in. Oogcontact is oogcontact eh ladies!

large4. Jullie gaan altijd samen naar een fuif of andere evenementen. Ze kan het niet in haar hoofd halen dat jij alleen aan het feesten bent, zonder haar.
5. Als je nieuwe kleren naar school draagt dan verwacht je een complimentje, alleszins, dat doe ik toch. Als ze jou een complimentje geeft over je kleren is ze een trouwe vriendin, zo niet moet je niet te veel van haar verwachten. En soms kan de waarheid best wel kwetsen.
6. Je hebt altijd de neiging om datgene te doen wat het beste is voor jouw vriend(in) en zij doet dat ook voor jou. Heeft zij een slechte wiskunde toets maar heb jij een uitstekend resultaat? Jij zegt het dan maar niet, zo raakt ze niet nog verdrietiger.

large-27. Eerlijkheid is een groot woord. Eerlijkheid moet je ‘verdienen’ en altijd zijn. Ook al zit je in een situatie waarin het voor anderen moeilijk is om de waarheid te spreken of om ze aan te horen, wees eerlijk en uiteindelijk vallen de puzzelstukjes wel weer op zijn plaats.
8. Ze leeft mee met jou en je kan haar altijd opzoeken als je steun nodig hebt.
9. Wanneer jullie bij elkaar zijn halen jullie het beste uit dat moment. Jullie lachen en maken foto’s maar er is ook tijd voor een serieuzer gesprekje, onder vier ogen. Jij bent ook altijd haar eerste keus voor het aankomende slaapfeestje 😉

large-410. Vertrouwen is net zoals eerlijkheid iets bijzonder. Elkaar vertrouwen is soms niet gemakkelijk. Als er bijvoorbeeld toevallig iets uit iemands’ mond vloeit terwijl jij dat maar aan één persoon hebt gezegd… Soms is het vertrouwen een beetje kapot. De grote taak die je dan moet vervullen is om je vriendin er mee te confronteren zodat jullie beiden dan elke waarheid voor jullie hebben liggen. Een vriendschap vol leugens, bedrog en zonder vertrouwen is immers geen echte vriendschap. Dat is gewoon kuddegedrag zodat jij/zij er toch maar bij hoort.
11. Wanneer jij die oefening doorstuurt omdat zij geen tijd (of zin?) had om ‘m te maken doe je dat gewoon. Je verwacht echter wel dat, wanneer jij ook eens iets nodig hebt, je dezelfde inzet terugkrijgt. Dit puntje heeft me al meerdere keren dwarsgezeten.
12. Je hebt de mogelijkheid om jezelf te zijn bij haar, je kan je gevoelens uiten en je durft fouten/vergissingen te maken zonder dat je met een bang hartje terugkijkt omdat je denkt dat je daarvoor wordt veroordeeld.

Vrienden onder elkaar hoeven niet steeds te praten. Er zit iets moois en breekbaars in, af en toe het spreken te kunnen laten.

Dit waren nu twaalf puntjes die ik onder mijn lijstje ‘dit is echte vriendschap’ zet. Sommige dingen zijn misschien een beetje ‘extreem-vriendschapgedrag’ maar ik vind wel dat ze erbij horen. Echte vriendschap is nu eenmaal échte vriendschap. Wat vind jij dat er nog in het lijstje hoort?
Veel liefs, Amber

(Veel zomerfoto’s hier, blijkbaar heb ik zin in bikini-palmboom-strand avonturen… 🙂 )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s