Catrice Kabuki brush & illuminating blush

IMG_1490Heb jij de titel kunnen lezen zonder over je tong te struikelen? Blush en brush lijkt nu eenmaal enorm hard op elkaar, vind je niet? Geen wonder dat ze voor elkaar gemaakt zijn dus. Vandaag heb ik een artikeltje klaar staan over deze leuke basics die echt wel een plaatsje in je stash verdienen.

IMG_1476Te beginnen met deze gekke kwast. De Kabuki brush… wat een rare naam en wat stelt het nu precies voor? Ik hoor het je al denken. Deze kwast is door minerale make-up een stuk bekender geworden. De kabuki kwast is een grote, bolle en stevige kwast die enorm veel, dichtopelkaarstaande (is dat een woord?), haartjes bevat. Hierdoor neemt hij veel poeder op en brengt hij dit ook zeer dekkend aan. Een stuk dekkender dan de gewone poederkwast! Als je een goede dekking wilt kan je dus beter eens aan dit eendje denken. Het enige nadeel is dat je hierbij al snel een geplamuurd effect krijgt, en dat is natuurlijk niet zo mooi.  Ik vind deze brush fijn in gebruik, lekker zacht en het oogt enorm schattig. Je kan het makkelijk vasthouden doordat het steeltje eigenlijk helemaal in je handpalm kan. Het borsteltje is in totale lengte misschien 5 à 8 centimeter groot en dat is in mijn handjes erg fijn in gebruik. Tipje van de sluier : wanneer je het in cirkelvormige bewegingen aanbrengt, krijgt je huid een meer natuurlijke glans en komt het niet zo hard over.IMG_1491-0En dan over naar de blush. Hoeveel blushes ik al heb geprobeerd wil je niet weten… in de herfst plaatste ik nog een artikeltje over de ‘Essence blush uit de Hello Autumn collectie’. Deze bevatte glinstertjes en overdag vond ik dat uiteindelijk toch een beetje te zwaar omdat je deze zag glinsteren bij iedere beweging. Tijd voor een nieuwe dus! Ik ging weer eens langs ons kleine Kruidvatje en besloot om het schap nog eens te bekijken (waar meestel geen nieuwe collecties, laat staan alles bijgevuld is.) en kwam deze blush tegen. Ik heb de kleur 010 ‘I Am Nuts About You’. Op zich met bruintinten en een leuk patroontje.
IMG_1473Links zie je het lichtste kleurtje, heel licht roze met een subtiele glans én glittertjes. Rechts heb je dan weer de donkerste kleur en die lijkt in mijn ogen een beetje perzik-achtig. Ook deze bevat glittertjes. Ik raad je wel echt aan om je producten altijd even op jouw huid te testen. Zo zie je hier bijvoorbeeld dat de kleuren in het potje zelf meer op bruintinten lijken maar op je huid komen ze dan weer over als roostinten. Deze blush is perfect te gebruiken bij de kabuki brush. Een match made in heaven. Alle poedervormige substanties voor een glimmende look zijn natuurlijk perfect voor de brush. Schermafbeelding 2015-04-11 om 14.46.11Links op bovenstaande foto heb ik niets op mijn wangetjes gesmeerd en ziet mijn huid er toch rood uit. Ik heb het helemaal niet warm en dit begon me dus echt tegen te steken. Op naar een blush of iets anders om het een beetje te camoufleren dus (nu heb ik iets gevonden van Bobbi Brown waar jullie snel meer over zullen horen)! Rechts heb ik dan weer wel de blush op. In tegenstelling tot de rode stippeltjes en oneffenheden links ziet het er rechts mooi egaal uit en geeft het natuurlijk een subtiele glans. Conclusie? Een leuk, betaalbare en kwalitatief goede blush die een perfect plaatsje verdient in je make-up stash. Geen extreme luxe maar je krijgt wel waar voor je centjes. Deze blush is bij het Kruidvat te koop aan €3,99.

Wat is jouw favoriete blush? Heb jij ook last van ‘rode’ wangetjes, net als ik?
Veel liefs, Amber

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s