Another blogging tag

11139519_470508509781347_851736563_nIk vind het tijd om een oudere tag weer vanonder het stof te halen. Alleszins, wat jij oud kan noemen. Een klein jaartje geleden ging deze tag heel de blogwereld rond. Omdat ik eigenlijk geen nieuwe tags meer zag voorbijkomen en ik toch wel weer graag een tag wou plaatsen ging ik eens kijken in de oude doos van enkele bloggers. Toen kwam ik dit vragenlijstje tegen. Ik beantwoord in deze tag 11 vragen die met mijn blog te maken hebben. Over wat ik nog wil verbeteren, wat ik er zelf van vind tot over het idee om geld te verdienen met het bloggen.
Ik vind dit dan ook zeker een leuke tag, zo heb ik ook eventjes een overzichtje met wat ik graag wil veranderen en wat er eigenlijk al wel best oké is op mijn blog. Ik laat je nu zien hoe ik op dit moment tegenover mijn blog sta. Hier komen ze!

1. Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?
Eigenlijk ben ik nog niet heel erg tevreden over mijn sidebar die jullie rechts zien. Dat vind ik maar een zooitje en helemaal niet overzichtelijk. Jammer genoeg heb ik het geduld en the brains niet om me in speciale, technische codes te verdiepen dus dan houden we het maar met de standaardmogelijkheden. Ik wou laatst Google Analytics installeren maar daar heb ik dus ook geen verstand van. Dus nu heb ik ‘m nog steeds niet… Hulp is altijd welkom! (hint hint)
Wat ik dan wel weer mooi vind is de header. Wanneer je naar beneden scrolt komt er dan ook achter het zwarte vakje waar ‘milesawayfromwonderland’ staat, een zonsopgang te voorschijn. Het is misschien wel jammer dat die afbeelding niet echt persoonlijk is en eigenlijk van het standaard thema komt maar ik vind ‘m mooi en op één of andere manier past het nog wel bij me.

2. Doe je alles voor je blog alleen?
Ja, ik neem liever alles in eigen handen zodat ik zelf kan beslissen hoe het er uiteindelijk uit ziet, waar ik foto’s trek, over wat ik schrijf en met wie ik samenwerkingen aan ga. Ik heb ook nog helemaal geen bureau achter me staan dus alles op eigen houtje doen is ook hier van de partij. Soms laat ik wel eens outfitfoto’s maken door mijn ouders maar zij hebben ook geen ervaring met fotografie dus uiteindelijk ben ik er dan toch niet zo tevreden mee. Op dit moment ben ik aan het sparen voor een geweldige camera die mooie foto’s trekt en dan zou ik er ook absoluut een statief bij aanschaffen. Zo kan ik leuke (en meer(!)) outfitfoto’s maken want dat is eigenlijk ook een beetje waar ik verder in wil gaan.

3. Welk cijfer zou je je eigen blog geven?
Is een zesje oké? Ik vind niet dat mijn blog slecht is maar zoals ik in vraag 1 al zei… er is nog veel dat beter kan. Het aantal bezoekers is al op betere weg maar aan die lay-out valt nog wat te sleutelen. In het algemeen ben ik best wel tevreden. Ik zit vol met bruisende ideeën maar heb soms gewoon geen tijd om ze uit te schrijven. Ik probeer alles op een leuke manier te verwoorden en ben nu ook bezig om mijn fotografie-skills te perfectioneren. Zo zie je maar, het leven van een blogger is een ronde cirkel die iedere keer een beetje groter wordt en waar ook iedere keer meerdere leuke elementen aan toegevoegd worden. En ik houd ervan.

4. Verdien je geld met bloggen?
Nee, daar ben ik nog een beetje te groen achter de oren voor. Ik zit nog maar een dik jaartje in de blogwereld en zeker nu, wanneer er al duizenden blogs bestaan, is het moeilijk om je naar de top te werken. Maar moeilijk gaat ook en ooit kom je er wel. Dat is mijn motto!

5. Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen?
Het schrijven van artikeltjes, foto’s maken en reacties beantwoorden vind ik allemaal enorm leuk. Dat is dan ook geen enkel probleem. Wat ik wel een beetje jammer vindt is dat je iedere keer weer je social media moet bijhouden en update’s moet plaatsen. Wanneer ik bijvoorbeeld één dag op verschillende blogs een reactie achterlaat zie je dat ook echt wel aan je statistieken maar wanneer je dit niet doet komen er ook helemaal geen nieuwsgierige mensen een kijkje nemen. En dat vind ik wel jammer want dat vergt heel erg veel tijd. Maar het hoort er allemaal bij en op den duur zal je er wel aan wennen zeker?
Ohja, wat ik nog énorm irritant vind is het feit dat iedereen bloggen maar chill vindt. Een paar foto’s maken, tekstje erbij en online gooien… meestal weten zij echt niet hoe hard het leven van een blogger wel niet is. Het duurt dan ook een hele tijd eer je de foto’s gemaakt, geëdit en geuploaded hebt. Soms zit ik wel een hele voormiddag achter een artikeltje omdat ik het gewoon goed wil doen en omdat ik wil dat het artikeltje eruit springt. Dus lieve lezers (en omstaanders, klasgenoten, grootouders) denk in het vervolg heel goed na voordat je zegt dat het leven van een blogger maar chill is. Wij werken met bloed, zweet en tranen om het artikeltje netjes en op tijd aan jullie voor te stellen. (en met tranen kan je best serieus nemen, zo zat ik hier eergisteren nog heel hard te wenen omdat mijn artikeltje helemaal verdwenen was en ik weer hééélemaal opnieuw kon beginnen. Niet leuk!)11121676_470508356448029_767469652_n

6. Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?
Ik wil zo snel mogelijk zien wie de persoon achter de blog is. Anonieme blogs lees ik minder graag omdat je dan wel artikeltjes kan lezen maar uiteindelijk heb je er nog geen online-vriendje bij. Niet dat ik anonieme blogs niet slim vind, het is juist heel erg slim om niet veel van jezelf (met je naam) op het wereldwijdeweb te gooien. Maar persoonlijk vind ik dat, wanneer je kiest om te gaan bloggen, je moet stilstaan met de gevolgen en je toch jouw indentiteit moet bekendmaken. Zo is het ook veel leuker voor jou en je lezers. Meestal scroll ik een paar artikeltjes naar beneden wanneer ik voor het eerst op een blog terecht kom. Zo zie je meteen hoe serieus deze persoon het neemt. En als daar dan een persoonlijk fotootje bijstaat ben ik natuurlijk heel erg tevreden. Een persoonlijke blog is ook hetgeen wat ik het allerliefste lees. Er mag wel wat beauty in verwerkt zitten maar een blog met alleen maar beauty is in mijn ogen een beetje saai en taboe. Ik blog zelf graag over ruime onderwerpen waar veel over te zeggen is en ik merk ook dat ik zulke blogs dan absoluut het liefste lees.

7. Heb je mensen leren kennen door het bloggen?
Mensen leren kennen is een ruim begrip. Ik heb nog geen enkele blogger in het echt ontmoet maar op social media heb ik wel regelmatig contact met Jennie en Femke. Niet dat ik er iedere dag mee stuur maar ik reageer soms wel eens op hun statussen op twitter en mijn hartje maakt steeds een klein (nee, groot!!) sprongetje wanneer ik zie dat ze hebben geantwoord. Ik kijk wel heel erg uit naar de dag dat ik deze dames in het echt ga ontmoeten. (wieweet, ooit, wanneer ik ook een succesvolle blogger ben 🙂 ) Alleen denk ik dan dat ik niet weet wat ik zou zeggen. Verlegen is het juiste woord.

8. Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?
Ik vind persoonlijk bloggen heel erg leuk en probeer dit dan ook zelf zo goed mogelijk toe te passen. Ik geef veel weer over mijn innerlijk en mijn uiterlijk maar uiterst persoonlijke informatie (denk aan je gewicht, telefoonnummer, adres, de indeling van je huis,…) deel ik absoluut niet mee op het Internet. Dit kan dan ook allemaal doorslaggevende informatie zijn voor inbrekers of hackers. Wanneer je dit wel zou willen weten om me een kaartje of een pakketje te sturen kan je me natuurlijk altijd een mailtje sturen (contactpagina) en dan deel ik het je via die weg mee.

9. Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?
Ik kan je het nu al zeggen : stoppen doe ik misschien als ik een oud omaatje ben. Eerder niet. Ik vind het veel te leuk en zal het nog lang volhouden op deze gezellige community. De ontwikkeling van mijn blog is voor mij nog een groot raadsel. Het wereldwijdeweb is onvoorspelbaar. Wel wil ik graag nog ontwikkelen in samenwerkingen en dergelijke. Én ik zou graag nog een visitekaartje willen maken. Zo is het toch een beetje professioneel en ziet iedereen dat ik het bloggen dus echt wel serieus neem. Verder wil ik me nog meer ontwikkelen in het foto’s maken, zoals eerder vermeld.

10. Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?
Hahaha zot?! Mijn blog zou ik nooit kunnen verwijderen. Ik ben er veel te veel uren aan bezig geweest en dan zou je met één klik alles kunnen verwijderen… liever niet. En dan nog, als ik 50 000 euro zou hebben en ik zou er allemaal leuke dingen mee kopen dan zit ik daar ook maar en kan ik ze niet meer met jullie delen. Dat is toch ook gekkenwerk?

11. Welke dingen gebruik jij om te bloggen?
Zoals ik al verschillende keren zei (oeps) ben ik nog geen professional. Ik heb dan ook nog niet echt vaste materialen. Ik typ mijn artikeltjes op één van de iMacs hier thuis, op de iPad of op mijn iPhone. Met dat laatste maak ik sinds kort ook mijn foto’s. Een statief is nog niet in mijn bezit. Mijn ideeën schrijf ik meestal snel in mijn notities op mijn iPhone omdat ik deze toch altijd bij me heb, in tegenstelling tot een echt notitieboekje. Als bewerking-programma gebruik ik Pizap, Picmonkey of Picsart (op mijn smartphone).

Zo, dit was het al weer. Ik vond het eigenlijk wel nuttige vragen en heb ze dan ook allemaal eerlijk en uitgebreid beantwoord. De laatste tijd ben ik heel erg moe, ondanks het feit dat ik lang slaap dus terwijl ik dit schrijf (en het is nog maar 17 uur) vallen mijn oogjes al bijna toe. Misschien komt het door het feit dat ik eergisteren naar een fuif ben geweest maar dat zou me verbazen… Bedankt om dit artikeltje te lezen, laat zeker jouw blog achter in de comments (wat wilt dit zeggen? Een spam je blog natuurlijk!)  zo ontdek ik ook weer enkele pareltjes (en zie ik wie er aandachtig blijft tot de allerlaatste regel). 🙂
Zou jij je blog verwijderen voor 50 000 euro en vind jij persoonlijk bloggen net zo belangrijk als ik doe? 

Geniet nog van deze zonnige dag en ik schrijf jullie snel weer!
Zonnige knuffel, Amber


Ik ben genomineerd voor de Insider’s tip van de maand April en zou het leuk vinden als je op me stemt -> Klik om te stemmen! 🙂

3 gedachtes over “Another blogging tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s