Een hart voor architectuur

11139904_470875299744668_477546122_n Ik ben als het ware opgegroeid met mooie tuinen,  chique huizen en de landelijke stijl. Mijn ouders houden zelf ook heel erg veel van de landelijke stijl en die liefde bevindt zich ook in mijn kleine hartje. Jaren lang antwoordde ik ‘architect of binnenhuisarchitect’ op de vraag wat ik later wou worden. Het lijkt me echt een enorm fijn beroep en je kan er zo veel verschillende kanten mee uit. Ik vind het dan ook heel leuk als we ergens komen met mooie, nette huizen en kijk altijd mijn ogen uit. Wanneer je de vraag ‘wat wil jij later worden?’ nu aan me vraagt kan ik dat niet met zekerheid zeggen. Ik wil zoveel dingen proberen en er lijken mij vele dingen interessant. Dokter, dierenarts, apotheker, forensisch antropoloog :), architect, binnenhuisarchitect, advocaat,… ik kan nog wel eventjes doorgaan met de beroepen die me leuk lijken. Maar nu gaan we dus verder met de landelijke architectuur. Ik hou enorm van de zachte kleuren, het hout en de witte ruimtes. Als ik later een eigen huisje heb ga ik sowieso ook voor de landelijke stijl gaan. In zo een modern legoblok zal je me niet zien wonen denk ik.zx60s2Allereerst, voor de mensen die bovenstaande tekening niet herkennen. Dat is dus een plattegrond van een huisje. Ik heb dit eens zelf moeten maken vorig jaar van mijn droomhuisje en vond dit echt wel leuk. Alle berekeningen en de tekeningen maken van ‘waar staat de tafel’ en ‘hier is de trap!’. Nu komen er enkele plaatjes die ik mooi vind qua interieur, tuin en het huis zelf. Als we aan het rondrijden zijn in de auto kijk ik altijd naar de structuur van het huis, de ramen en het soort bakstenen. Dat plaatje moet gewoon  kloppen of anders vind ik het huis maar meh.

Schermafbeelding 2015-04-14 om 14.56.07
Ik ben enorm fan van de Engelse badkuipen. Ze ogen gewoon heel erg chique, een mooie kraan erbij en een rekje met je spulletjes op en je vertoeft in een superdeluxe badkamer. Ook ben ik enorm fan van wit, hout en aardetinten. Bovenstaande foto’s geven de dingen die ik mooi vind nu eigenlijk best wel goed weer.

Schermafbeelding 2015-04-14 om 14.59.33

Dit zijn dus echte wel de luxe villa’s hoor 🙂 Een klein, landelijk huisje kan ook mooi zijn. Ik ben in de bovenste foto gevallen voor de kleur van het huis en de raampjes. Dat dakraampje is gewoon zó schattig! De onderste foto viel me op door de luikjes, de deur, het ossenraampje en het rieten dak. Lekker landelijk en een beetje boers. I like it.

Schermafbeelding 2015-04-14 om 14.57.23

Ook hier word veel hout gebruikt en dat vind ik echt heerlijk. Later… een houten vloer! Zeker weten. Ook dat donkere raampje/deur vind ik wel iets hebben, je hebt eigenlijk een open ruimte maar door er een glasdeur in te zetten krijg je eigenlijk toch een beetje dimensie en aparte ruimtes.

Schermafbeelding 2015-04-14 om 14.58.54En tot slot, de tuinen. Het zijn gewoon allemaal plaatjes. De tuinen van Dina Deferme vind ik helemaal mijn stijl. Alles een beetje wild begroeid, met veel bloemetjes en romantische zithoekjes. Ja, dat is wat ik later ook wil.

Wat is jouw bouwstijl? Houd jij ook zo van hout als ik doe? En van romantische tuinen dan?
Vandaag is het weer enorm mooi weer dus ga er maar snel van genieten!
Veel liefs, Amber

 

Advertenties

5 gedachtes over “Een hart voor architectuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s