Mijn boekje vol hersenspinsels

11667018_502236553275209_1657279531_n Schrijven. Dat is wat ik graag doe. Dat is waar ik energie uit haal. Dat is wat me overeind houdt. Maar dat is ook het geen dat me laat nadenken over het leven, de natuur, mijn vrienden en alle andere dingen die zich afspelen in mijn leefwereld tot ver daarbuiten. 

Een week -of twee- geleden begon ik weer met het schrijven van gedichtjes. Voorheen had ik wel enkele teksten geschreven maar plots kwamen die ideeën niet meer tot mijn vingers en ging de tijd veel te snel voorbij. Nu het vakantie is (geen wordt meer!!) heb ik voldoende tijd om het te herstarten. Mijn blog zal ook weer op volle toeren draaien want met een hittegolf valt er nu niet echt veel te doen 😉  Ik deel vandaag enkele tekstjes die ik in mijn boekje heb geschreven, allemaal zelf gemaakt of ergens vanaf geleid. Geniet er van!
11655472_502236556608542_824076101_n
Dit is het boekje waarin ik mijn krabbels schrijf. 

11667018_502236553275209_1657279531_n

Vakantie.
“Dat heerlijke gevoel van spontane glimlachen te moeten bedwingen om mensen niet te laten zien dat er iets leuks in je hoofd omgaat.”

11650904_502236529941878_614181446_n

Hoe jouw stem door de kamer zweeft.
“Wanneer ik in bed lig, zet ik graag alles op een rijtje. De ochtend tot de avond spelen zich opnieuw af in mijn hoofd. In tegenstelling tot jou, je blauwe oogjes zijn zo moe dat je gouden haar zijn glans verliest. Jij bent he-le-maal op en wil zo snel mogelijk naar dromenland. En dat kan ik begrijpen.
Wanneer ik nog zit te piekeren, ben jij al een lange tijd in het land van Indiana Jones. Ik hoor het aan jou wanneer je wint, hulp nodig hebt of wanneer je op iemand roept. Verstaan kan ik het nauwelijks, dat is ook helemaal niet nodig.
Het is een lief gebrabbel in de stilte van de nacht. Je woorden zweven door de kamer en komen als kusjes aan in mijn oor.
Want liefste broertje, ik heb je lief.”

11653300_502236549941876_851022596_n

Wat als jij er niet meer bent?

“Want wat leeft er verder als alles stopt? Draait de wereld nog wel rond, als jij er niet meer bent. Vallen de blaadjes nog van de bomen, als jij niet meer onder hen doorloopt. Zal de zon ooit nog schijnen, als jij de straaltjes niet opvangt. Zal mijn liefde ooit verdwijnen, als jij mijn lippen niet meer kust. Gelukkig bestaat deze tijd nog niet, niet zolang mijn hart jou ziet.
In die tijd dat jij er bent, zal de maan mijn pad doorkruisen, zal de zee zijn schuim behouden, zal de arend zijn vlucht voortzetten, zal het groen nog groener worden en zal mijn droom nog sneller flitsen.
Voor eeuwig bij jou, naar die plek wil ik gaan.”

11354842_502236539941877_1933027118_n

Diep in je lichaam, vol met rook.
“Mensen die hun leven vergooien, daar kan ik niet aan uit. Ze zijn gezond geboren en maken zichzelf zwak. Waarom ben je dan gezond? Waarom kan je je hele leven gelukkig zijn zonder één keer in het ziekenhuis te hoeven liggen? Een waarom verpest je dat dan? Haat je jezelf? Vindt je jezelf stoer? Ben je ongelukkig en schreeuw je zo om hulp? Een schreeuw kan van diep komen, maar de rook moet nooit zo diep gaan. Rook. Dat is waar ik het over wil hebben. Rook die diep je longen ingaat en die nooit meer uit zijn holletje zal komen. Eéns aangetast, altijd aangetast. Eens roken, altijd roken. Je hele leven lang. Als je rookt ben ik vies van je. Niet letterlijk. Maar waarom vergooi je überhaupt je eigen, gezonde leven? Fijn dat jij het stoer vind, ik vind van niet. Roken verziekt je leven. Voor altijd.”

Tot dusver mijn tekstjes die ik al heb opgeschreven. Ik heb er nog een paar in mijn notities staan op mijn iPhone dus er komen er nog een hele hoop bij. In mijn lieve boekje, vol eigenheid, vol ik. Ik hoop dat ze jou ook bevallen, laat het me gerust weten.
Veel liefs, Amber

I tried some moody photography, hope you like it. And if not. I do 😉

2 gedachtes over “Mijn boekje vol hersenspinsels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s