Homemade brownies • recept

PicMonkey Collage

Krijg je al een beetje een grommelende maag wanneer je oogjes naar bovenstaande foto’s staren? Ik kan je het niet kwalijk nemen, het is toegestaan. Chocolade, dat is waar we het vandaag even over gaan hebben. Want in de herfst is àlles toegestaan, zelfs smullen van heerlijke caloriebommetjes om tien uur ’s avonds. Alles mag in de herfst. Alles. (En zeker als het een heerlijke chocoladegeur bevat)

Vandaag deel ik jullie mijn guilty pleasure van dit moment, mama haar huisgemaakte brownies. En omdat ik jullie ook graag wat wil laten genieten, krijgen jullie het receptje erbij.


Brownies zijn altijd lekker hapjes, je neemt jezelf voor dat je er maar eentje gaat binnensmullen. Maar uiteindelijk is het doosje toch al wel half leeg, ze zijn dan ook zo enorm lekker! Ik kan zo genieten van de geur die zich verspreid in de keuken en zo verder doorheen het hele huis dwaalt wanneer de oven opstaat. En als de reuzebrownie dan uiteindelijk in allemaal kleine blokjes wordt gesneden, ben ik er super snel bij om een warm stukje in mijn mond te steken. Ik droom dan helemaal weg naar een chocoladeland, met chocoladefonteinen en chocolademannetjes en zelfs chocoladebomen. Want wauw, wat smaakt het goed.
Als je deze overheerlijke brownies ook bij jouw thuis wil maken, dan kan je eventjes het kadertje hieronder lezen.

Dit is wat je nodig hebt : 200g donkere chocolade (wij mengen zwarte en bruine chocolade ondereen), 50g bloem (niet de zelfrijzende!), 3 eitjes, 130g suiker en 130g boter. 

Allereerst verwarm je de oven voor op 170°. Dan neem je een glazen mengkom waar je alles samen in kan doen en een diepe pot waarin je die mengkom kan hangen. Vervolgens weeg je de chocolade en de boter en doe je deze dus in stukjes ondereen.
Je vult de pot of pan met een bodempje water en zet hem op een zacht vuurtje. Je hangt de glazen kom (die met de chocolade en de boter) in het water, op die manier creëer je dus een soort van ‘bain marie’. De chocolade en de boter laat je zo wat smelten en ondertussen roer je er zo af-en-toe even in, zo kan het zeker niet aankoken aan de onderkant.
En dan breek je de drie eitjes in een andere mengschaal. Bij de eitjes doe je ook de suiker en dit mengseltje meng je met de garde. Dan schenk je het eerste mengsel (de chocolade en boter) bij het tweede (dus de suiker en eieren) en roer je dit dus met de garde. En als laatste doe je de bloem onder dit mengsel en blijf je roeren tot je een egaal beslag krijgt.
In je bakblik, smeer je een beetje boter en de bodem (en zijkanten) bedek je met een beetje bakpapier. Je doet vervolgens het mengsel in de vorm, totdat je een laagje van ongeveer een 2 tot 3-tal centimeter hebt.
En huppakee, het beslag kan 25 minuten in je voorverwarmde oven gaan staan,  na die 25 minuten laat je ze een beetje afkoelen, je snijdt ze in stukjes en je kan beginnen smullen!

TIP : Bloemsuiker op brownies is écht heel lekker. 

Veel succes met het maken ervan, geniet van je zondag met een lekkere brownie, een goed boek en een dampend theetje bij de hand.
Wat is jouw favoriete chocolade?

Veel liefs, Amber

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s