Ik heb vakantie (en dans nu rondjes in mijn kamer)

 Wat? Is het alweer vakantie? Jaaajaa, vanochtend legde ik mijn laatste examen af. Dat was Duits, al bij al vielen mijn examens nog redelijk mee, maar nu ben ik echt wel heel erg moe. Examens zijn écht vermoeiend! Maar heeey, het is vakantie! Dat geeft me echt een oppepper. Hoe ik mijn vakantie start, vraag je? Awel, dat ga ik jullie nu vertellen. 

Een hele week lang, vond je mij in mijn kamertje, studerend, soms een beetje huilend maar ik was vooral enorm gestresseerd. Nu, 10 examens later, mag ik echt superblij (en stressvrij) van de daken schreeuwen dat het verdikkeme vakantie is! Vakantie!! Ik kan het haast niet geloven. Maar toch is het zo, en nog wel de (op de zomervakantie na) leukste vakantie van het jaar. Althans, dat vind ik toch. Ik word helemaal vrolijk van de kerstdagen, de kerstboom die hier in de hoek van de woonkamer staat te schijnen, de lichtjes en de kransen aan deuren, het zien van kerstbomen wanneer ik stiekem naar binnen kijk bij mensen, de kerstartikelen, oh wat vind ik dit leuk.

 Ook bij ons liggen er al enkele pakjes onder de boom. En waarschijnlijk komen er nog wel een paar pakjes bij. Het was vandaag duidelijk te merken dat heel veel mensen nog achter kerstcadeautjes zoeken (of waren het toch vooral de hangjongeren (die gedaan hebben met hun examens) die de straten van Hasselt bevolkten?). Zo heb ik dus mijn eerste dagje vakantie doorgebracht, al shoppend door de straten van Hasselt slenteren met enkele winkeltasjes in mijn hand en een leuk vriendinnetje aan mijn zijde. Kerstcadeautjes kopen voor mama, voor mijn vriendinnetje (we spelen “Secret Santa” voor elkaar, en komen samen om kerst te vieren. Met zeven, mijn allerliefste zeven vriendinnetjes, ik kijk er echt naar uit!) en natuurlijk kon ik – de absoluut pull&bear verslaafde die, als het kon, de hele winkel zou leegkopen- het niet laten om iets voor mezelf mee te nemen. Ik koos voor een okergele trui en nam op het laatste nippertje ook nog een trui in oudroze mee (met uitsnijdingen, jawel). Ik meen het, als je mij een uur alleen laat in de Pull&Bear, heb ik heel de winkel gezien, gepast en gekocht. (Is dit geen idee voor mijn 16de verjaardag? Zo de winkel afhuren en mij dan privé laten winkelen? Huh?)

 Ik ging samen met Sofie een hapje eten in Le Pain Quotidien. Dit is een leuk zaakje, een beetje verscholen in het centrum van Hasselt. Bio. Want “go bio” is helemaal hip deze dagen. En wow, wat is dat lekker! We gingen voor de Daily Lunch, en namen er een fruitsapje en appelsapje bij. Ik krijg (serieus) terug honger als ik de foto’s herbekijk.

Na een hele dag al rondslenterend, knuffelend, etend en volop babbelend door de stad te struinen, is mijn liedje echt bijna uit. Stikkapot, zo muug als een maaitje, lig ik nu in de zetel met het hondje lekker warm tegen me aan, dit artikeltje te schrijven. Ik heb jullie beloofd dat ik me volop ga smijten op mijn blog, en dit is toch al wel een goed begin, niet?

Wat zijn jullie nog van plan deze week? Geniet je ook zo van de kerstsfeer rondom je?

Dikke kus, Amber

Advertentie

Een gedachte over “Ik heb vakantie (en dans nu rondjes in mijn kamer)

  1. Pingback: Mijn decembermaand in plaatjes • doorheen mijn Instagram | milesawayfromwonderland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s