Ik heb een platenspeler (met traantjes van geluk)

12404564_564121227086741_1149847855_nMijn vingers glijden over de toetsen en terwijl luister ik naar Adele. Ik zie een platenspeler draaien in mijn ooghoeken, iedere keer als ik een beetje van mijn schermpje afwijk krijg ik weer een warm gevoel. Een gelukkig gevoel. Wat ben ik hier blij mee.
Kerstmis, de dag dat de cadeautjes worden uitgepakt. Er lagen veel kleine pakjes onder de kerstboom dit jaar, dus had ik me al goed voorgenomen dat een platenspeler geen kans had. Hoewel er wel een grote, vierkante doos onder de boom stond had ik helemaal niet door dat deze voor mij bestemd was. Papa vertelde me dat het een nieuwe koffiemachine was voor mama, en daar kon ik best mee leven. Ik had de gedachte van een platenspeler al heel ver uit mijn hoofdje gedrongen, omdat ze ook zo enorm duur zijn en het dan echt wel een gigantisch cadeautje is. Even dacht ik dat ik droomde, maar gelukkig was niets minder waar. 

12436100_564121243753406_1303992037_nDaar kwam papa aan, een grote doos in zijn handen en een brede glimlach opgezet. Ondertussen waren er al enkele cadeautjes uitgepakt, daar was ik natuurlijk ook al zo enorm blij mee (als een gieter). Maar toch, het grote pakketje moest nog komen en -hoewel ik het een beetje vergeten was- was ik daar ook wel benieuwd naar. Papa’s schijnbeweging naar mama om vervolgens richting mij te komen vond ik al een beetje raar. Zijn glimlach werd alleen maar groter.
Ik kreeg dit pakje. Dit was mijn pakje. Ik kon het nog niet geloven. Het inpakpapier haalde ik voorzichtig van de doos af, ik had echt geen idee wat dit zou kunnen zijn. Het was dubbel ingepakt. Jammer. Mijn enthousiasme werd nog groter. Ook het tweede laagje verdween van de doos en al snel zag ik een afbeelding van een appelgroenzeeblauwe platenspeler. Mijn reactie was volgens mij echt heel erg verbaasd.
Ik was zo gelukkig dat mijn traantjes naar buiten moesten. Even dacht ik dat ik droomde, dit kon gewoon niet! Ik had dit al uit mijn hoofd gezet! Dit kon niet!
Ik zette de doos snel neer en knuffelde mama en papa helemaal plat, nog nooit heb ik zo hard gehuild van geluk. Dat noemt men dus werkelijk de traantjes van geluk.

De doos werd geopend en een enorm mooie platenspeler van Philips pronkte plots op de salontafel. Ik wist niet meer wat ik moest doen, alles blokkeerde een beetje, ik stond zo versteld.
Papa liep terug naar de boom, opnieuw een groot pakketje in zijn handen. Langwerpig, plat, maar toch groot. Een platenspeler én de lp van Adele stonden bovenaan mijn kerstlijstje. Dit kon niet anders.
Maar ook dit was weer dubbel ingepakt (ha, grappig hoor mams en paps NOT!), ik kon al een beetje raden wat het zou zijn. Als ze me eerst de platenspeler aanreiken, hoort er natuurlijk ook een plaatje bij!
En ja hoor, het nieuwe album 25 van Adele stond enkele seconden later ook te pronken op de tafel. Ik ben werkelijk nog noooooit zo blij geweest met mijn cadeautjes.
*draait ondertussen haar plaat nog eens om, voor de honderdste keer vandaag*

Ik weet niet hoe ik mijn geluk moet opschrijven. Ik kan het nog steeds niet geloven. Hoewel ik mezelf al enkele keren heb geknepen, ben ik deze keer niet aan het dromen. Dit is echt.
Mijn lp’s van Adele en Maaike Ouboter kunnen nu dagen aan een stuk beluisterd worden en daar ben ik echt wel blij mee. Het is nu drie uur in de namiddag en ik kan je verzekeren dat ik al een hele dag Adele aan het afspelen ben. Wat een stem, wat een album, wat een cadeau.

Super super super super super bedankt mams en paps! Ik ga jullie iedere keer opnieuw weer knuffelen en duizend keer dankjewel zeggen. Ik zie jullie graag.

Wat vind jij van een platenspeler? Heb jij er ook eentje? Oh, en is Adele ook zo een favorietje van jou?

Veel liefs, Amber

Advertentie

Een gedachte over “Ik heb een platenspeler (met traantjes van geluk)

  1. Pingback: Mijn decembermaand in plaatjes • doorheen mijn Instagram | milesawayfromwonderland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s