Mijn decembermaand in plaatjes • doorheen mijn Instagram

eerste foto

Ik hoef het denk ik niet nog eens honderdduizend keer te herhalen, foto’s maken vind ik leuk. Heel leuk als ik eerlijk mag zijn. Een degelijke camera staat dan ook erg hoog op mijn verlanglijst, maar dan ook écht hoog (ik zeur al een dik jaar misschien). De laatste maanden steek ik enorm veel werk in mijn Instagram, gewoon, omdat ik het leuk vind. Sinds de zomervakantie ben ik trots op mijn fotootjes en gebruik ik Instagram bijna dagelijks. Het leek me dan ook een leuk idee om deze plaatjes op mijn blog te delen, mede doordat ik er best trots op ben én doordat sommige onder jullie mijn account misschien nog niet volgen (en toch wel benieuwd zijn wat ik zoal post). 

Ook deze decembermaand staat weer vol met zelfportretten, tekeningetjes en mooie zonsondergangen. Alle kleine dingetjes maken me zo gelukkig, want geluk zit in de kleine dingetjes. Als je deze niet kan waarderen, kan je jezelf niet echt gelukkig vinden denk ik.
Ik volg veel inspirerende accounts, misschien is dat vooral de reden dat ik wat meer ging experimenteren met het uitzicht en de boodschap van bepaalde foto’s. Ik denk er bijvoorbeeld aan om een tweede account te starten waar ik alleen maar volgers toelaat die ik denk dat het accepteren. Buitenschoolse volgers uiteraard… Dan kan ik een beetje meer experimenteren en mijn werkjes laten zien aan mensen die zo’n dingen echt leuk vinden. Soms houd ik me nog een beetje in doordat ik de meeste volgers echt veel te goed ken en iedere dag tegenkom op school. Hoewel ik vind dat me dat niet mag afschrikken, is het toch een beetje een muur waar ik tegenop loop.
Mijn decembermaand, bekeken door een roze bril, met enkel leuke momenten en fijne foto’s zag er als volgt uit.

1Deze maand zat ik een beetje met mezelf in de knoop, ik was uiterst moe en wist niet meer zo goed hoe ik alle dingen kon plaatsen. Er liepen veel traantjes over mijn wangen afgelopen maand en dat is ondermeer waarom ik deze foto heb geplaatst. Het onderschrift zegt volgens mij al genoeg hihi. (het is zelfgeschreven trouwens!)

Wie ben ik? Waartoe ben ik in staat? Wat zijn mijn dromen? Als ik deze vragen aan mezelf stellen kan
Doe jij dat dan ook?
Wat zit er werkelijk achter iedereen zijn huid
Wie ben jij?
Wie ben ik?
Wat zijn wij?

De foto met enkele deeltjes van mijn huid, de moedervlekjes, lippen en ogen vind ik ook heel speciaal. Ik twijfelde enorm hard of dit wel gewaardeerd zou worden, maar uiteindelijk heb ik het gewoon gedaan en ze nog steeds niet verwijderd! Ook het tekstje wat ik erbij schreef, kwam uit mijn eigen woordenboek.

De muziek staat net te zacht
en je lijkt het niet te horen
maar ik zie dat het je raakt
want je kijkt me ongemakkelijk lang aan
Maar het geeft niet
je doet me niets
nee echt, het geeft niet
Ik heb het immers zelf zo bedacht
Diep verscholen
Onder mijn eigen huidoppervlak
Kijk ik toe
Hoe de zon achter de bergtop wegzakt

De volgende foto is er eentje toen ik naar Antwerpen ging in de herfstvakantie. Een autofoto -of hoe je dat ook mag noemen-, ik ben benieuwd hoeveel mensen het standbeeld eigenlijk wel hebben opgemerkt. Het was trouwens bijna Sinterklaas, daarmee een fotootje van de maan die schijnt door de bomen (omdat dat in één van zijn liedjes komt, snap je?).
Het gebouw met de blauwe lucht, is er nog eentje van mijn studiereis naar Brugge vorig jaar. Toen schreef ik trouwens ook een blogje over die reis, het was zo leuk dat ik een beetje heimwee kreeg naar die stad en besloot deze foto online te gooien. Een dag later was de lucht (alweer) zo mooi dat een kiekje trekken echt op zijn plaats was. Ik word vanbinnen helemaal warm als ik zo een mooie taferelen zie.

2.jpg

En de tijd van kerstmis kwam er ook weer aan! Ik ging samen met het gezinnetje naar de kerstmarkt in Maastricht (eigenlijk vooral om te schaatsen, maar de schaatsbaan was helemaal nat van het regenweer), het was gezellig maar ik was zo ontzettend moe -we hadden die dag ook nog een familiefeestje- dat we al snel weer naar huis gingen.
Ook selfie n° 1123568526 kwam er weer aan, mijn haar is super donker hierop maar ik vond ‘m vooral leuk omdat ik tegen de witte muur stond ha :). Opnieuw een foto van de natuur, ditmaal vond ik paddenstoeltjes onder de haag toen ik een rondje in de tuin maakte. Offcourseeee moest ik ze weer fotograferen. De volgende foto is er ook eentje van Brugge, mijn geboortestad, en absoluut mijn favoriete foto van ze allemaal. Het water, de weerspiegeling, de groen/gele bomen en de herinneringen vind ik allemaal zo tof!
6 December, de dag van Sinterklaas, maar Sinterklaas moest precies nog eventjes enkele pepernoten bakken want de lucht zag echt rood!
Hands in the air, like you don’t care. Deze foto is er eigenlijk eentje van september maar ik vond dat deze nu pas een waardig plekje kreeg op mijn account. Met het onderschrift “Als ik lief heb, is dat poëzie. Als ik het opschrijf, is dat een poging daartoe.” (wat ik ook zelf schreef hihi), vond ik deze foto vooral heel leuk én had het een dubbele betekenis.

3.jpg

Vervolgens was het blokperiode. En ik was een beetje aan het uitstellen. Tekstjes schrijven doe ik nog altijd iétsje liever dan leren. Excusez-moi.
En ons lief Tijgertje was een beetje mijn steun tijdens deze toetsperiode. Het onderschrift vond ik heel toepasbaar want poesje is er altijd voor mij (hoewel ze me al lelijke littekens heeft bezorgd, zie ik haar nog steeds graag en geniet ik echt van haar gespin.).

Sommige mensen (en dieren) zijn lichtpuntjes. Het enige wat ze hoeven te doen is er zijn. Er zijn en stralen.

Opnieuw een tekstje, want tekstjes schrijven doe ik graag.

Gij zijt schoonheid, gij draagt sterrenstof met u mee
Ge zit vol met planeten en sterren
Die zo stralen dat ge het zelf nog niet eens ziet
Ge zijt schoon
Maar ge ziet het niet
Verdomme ge ziet het niet
Zie dan wel hoe schoon ik u vind, zie hoe lief ik u heb
Zie het
Want wat zijt gy schoon.
~A.J. 12/12/2015

En we hadden de kerstboom gezet! Whiiii! Eindelijk! Ik was in alle staten en knuffelde heel erg vrolijk met MayBelle voor de kerstboom. (zie je haar zitten?)
Plotseling was het vakantie, ik ging shoppen in Hasselt en at echt heel erg lekker in LPQ. Mijn nieuwe trui moest natuurlijk onmiddellijk geshowd worden. Ik ben de laatste tijd echt verliefd op de okergele kleur hihi. Het maakt me helemaal vrolijk, en dat bewees de beschrijving ook.

You – you alone will have the stars as no one else has them… In one of the stars I shall be living. In one of them I shall be laughing. And so it will be as if all the stars were laughing, when you look at the sky at night… You – only you – will have stars that can laugh.🌻

4.jpg

Mama en papa gingen eens een dag naar Grimbergen, ik mocht niet mee, jammer… Maar papa maakte echt een mooie foto van de Sint-Servaasbasiliek daar!
En natuurlijk moest mijn andere nieuwe trui ook geshowd worden. Ik hield een hele fotoshoot in mijn kamer door heel creatief mijn camera a.k.a. iPhone op de vensterbank te zetten. Dit is zo een beetje mijn fotohoekje haha, perfect licht, best goede achtergrond en ’s avonds schijnt de zon daar, ideaal toch?
Ook de zonsondergang de dag erna was echt om van te smullen. Als ik kan, sta ik graag even stil met de ondergang en kijk ik maar al te graag hoe de sterretjes tevoorschijn komen. (ja, ik ben zo een persoon dat enthousiast wordt van sterren)
Ik kan ook echt geen genoeg krijgen van mijn trui hihi, lekker warm én een mooie kleur, dat vráágt gewoon om een foto. Mijn haar is wel een beetje rommelig op de foto, maar wat maakt dat uit? (uhm, veel Amber, veel (hihi))
Met mama dook ik ook nog even de stad in, en raad eens? HET BEGON TE SNEEUWEN! Ein-de-lijk de allereerste sneeuw!
Neen, grapje, ik ben je aan het plagen. Er reed een karretje met verklede mensen door de stad die sneeuw naar boven vuurden. Ik denk eigenlijk dat het een soort schuim was, maar het was wel heel leuk!
Zes dagen geleden besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe profielfoto op Facebook en trok -in mijn eentje, gewapend met mijn selfiestick- de bos in. De zon verschool zich echt heel erg mooi achter de wolken (en de bomen), dat moest even vastgelegd worden hoor.

pizap.com14512234062781

En plots was het kerstavond. Ik trok een fotootje van de boom en wenste jullie allemaal een zalig kerstfeest toe. Hopelijk hadden jullie het allemaal een beetje naar je zin?
De volgende foto vind ik heel speciaal. Ik kreeg een platenspeler van de kerstman! (klik hier voor het artikeltje) Mijn vreugde die ik in het artikeltje beschreef, is nog steeds zo enorm groot. Ik ben er super blij mee en hij heeft een mooi plekje gekregen op mijn kamertje.
Deze foto (van zondag) gebruikte ik woensdag als nieuwe profielfoto. Ik vind ‘m wel iets hebben en zeker goed genoeg om op Instagram te plaatsen. Ik was echt blij toen ik -na een sessie van 100 foto’s + ze allemaal te hebben gewist- een mooie te vinden. Oef, nieuwe profielfoto kon erop komen!
Normaal gezien zou er nog een foto moeten komen op maandag, maar omdat ik dit artikeltje nu afmaak (het is zondag) kan ik deze er nog niet bijzetten. Morgen heb ik trouwens nog een kerstfeestje bij vriendinnen en misschien gooi ik daar wel een foto van online? Wieweet!

Zo, mijn december voorstellen met fotootjes zit er ook weer op. Ik heb echt de indruk dat ik de laatste tijd superlange berichtjes typ, maar als de woorden gewoon uit je vingers stromen, dan kan je niet anders zeker?

Hoe was jouw december? Heb je ook zo een leuke foto’s op je Instagram staan? 
Veel liefs, Amber

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s