Mijn 2015

cropped-pizap-com14498517766001.jpgHet is zover. Oudejaarsavond. Het is zover. Een heel jaar is verstreken, een heel jaar?! Jaren vliegen altijd zo ontzettend snel voorbij. Kan je het nauwelijks geloven? Dan zit je in hetzelfde schuitje als mij. Hoewel ik niet zo enorm veel waarde hecht aan de jaarwisseling want ik ga niet opeens een ander persoon worden of extra veel gaan sporten en goede voornemens maken die ik dan niet kan houden – neen, zo iemand ben ik niet echt – vind ik het wel een moment om stil te staan met wat je het afgelopen jaar hebt bereikt.

Dit jaar heeft zo veel leuke momenten met zich meegebracht! Ik vierde onder andere mijn 15de verjaardag, werd verkozen tot Insider’s Tip winnaar,  behaalde ik enorm veel bezoekers op mijn blog (mede door Jennie, omdat ze mijn tweet had geretweet), blogde ik 1 jaar en ging ik op kazouvakantie.
Hoewel ik het niet (echt totaal NIET) nodig vind dat jullie mijn oude artikeltjes zouden bekijken – het zijn echt floppertjes – laat ik jullie toch even mijn meest populaire en leukste artikeltjes meepikken. Ik heb zo veel leuke dingen gedaan dit jaar. Niet te geloven!

Januari was vooral de maand van mijn verjaardag, de sneeuw en mijn iPhone (waar ik absoluut nog steeds erg blij mee ben.). Mijn artikeltjes vond ik precies allemaal wat minder, en ik snap niet echt goed waarom ik deze zelfs online heb gezet. In februari kreeg ik de hoepel van hoopityourself eindelijk binnen, ik ben er nog steeds écht dolgelukkig mee. Hoe vaak ik al rondjes heb zitten draaien, valt niet meer op één hand te tellen (gelukkig maar).

pizap.com14508784298002.jpgIk schreef in maart ook een artikel over Jennie en na die blogpost staan mijn statistieken echt continue te boomen. Mijn favoriete mijlpaal in deze maand was toch echt wel de eenjarige verjaardag van mijn blog. Ik ben echt heel trots op mezelf dat ik volhoud en ik ben ook super trots dat ik over een drietal maanden zelfs kan schrijven dat ik alweer 2 jaar blog.
Waar ik in april heel trots op was? Mijn nominatie voor de Insider’s Tip! Ik kon echt een gat in de lucht springen toen bleek dat ik gewonnen had. Het is altijd wel leuk om te horen dat lezers je blog accepteren en dat geeft je dan natuurlijk ook een boost om verder te blijven gaan. Zonder jullie was ik al lang gestopt. Hoewel ik natuurlijk een beetje blog als uitlaatklep en het houden van een ‘persoonlijk dagboek’, is het echt heel erg leuk dat jullie dit waarderen en blijven terugkeren. Echt. Dankjulliewel. Heel erg!

Mei was een rustige maand, met veel schoolwerk en weinig artikeltjes. Ik ben bang dat er zo nog wel een paar maanden zullen tussenzitten in het nieuwe jaar, maar school gaat nu eenmaal voor.
In juni nam ik het bloggen echt weer helemaal in handen, zong ik een nieuwe cover in en schreef ik een tekst over de wereld en hoe wij ze kapot maken.
En voor ik het zelf goed en wel besefte, zaten we alweer in juli. De vakantiemaand. Ik had me voorgenomen om mijn zomervakantie goed te spenderen, met bloggen, vriendinnen en andere leuke mensen. Ik ontwikkelde echt een goede vriendschap met Hannah V.B. in deze zomermaanden en ondertussen mag ik echt zeggen dat zij mijn nummer één vriendinnetje is. Ik woon praktisch bij haar, en zij woont zogezegd bij mij. Ik zou echt niet meer zonder haar kunnen, een vriendinnetje uit de duizend met een heel mooi plekje in mijn hartje. En en en… we gingen naar de Efteling! Ik ben zo verliefd op de Efteling, laat mij er maar wonen hihi!
Ook in juli nam ik weer een cover op (waarvan ik de clip eigenlijk niet meer zo mooi vind) en schreef ik een negatieve review over het Kaviar Gauche palette van Catrice, want serieus, dat was echt een dipje.

pizap.com14508786604803.jpgIn augustus ging ik 10 dagen naar Kroatië met Kazou. Ik wil nog steeds zó graag terug. Het was daar zo enorm leuk! Doordat ik al 10 dagen van de zomervakantie “kwijt” was, bevat augustus ook niet echt veel artikeltjes. Maar ik vond het ook niet echt nodig, dit was zo een maandje dat ik echt dacht van “oké, Amber, even op het rempedaal gaan staan en volop genieten van de vakantie want deze gaat snel genoeg voorbij”. De artikels die ik dan wél plaatste, vind ik wel kwaliteitsvol en ook de foto’s vind ik best oké. (Als ik deze vergelijk met die van januari, voel ik wel een licht schaamtelijk gevoel opkomen…)

Zou ik me nu moeten excuseren voor september? Ik zie net dat ik echt geeeeeen artikeltje heb geplaatst in deze maand, maar ik kan het denk ik ook wel een beetje begrijpen van mezelf. Ondertussen zit ik in het vierde middelbaar, in een moeilijke richting. Ik volg wetenschappen en dit jaar vind ik het erg zwaar. De verandering in het allemaal opschrijven van de leerstof, de zware boeken, lange dagen en het vroege opstaan werden me allemaal een beetje teveel en ik leefde toen een beetje in een zwart wereldje. Ook in oktober, november en (vooral) december had ik een beetje een dipje wat school betreft.
In oktober maakte ik een klein sfeerclipje waar ik wel trots op was – en nog steeds ben-. Ik zou dit eigenlijk veel meer willen doen, want ik vind het echt heel leuk. Hoewel ik echt geen professionele camera, geen bewerkingskills noch camera heb, vind ik het wel een leuk resultaat.

pizap.com14508788021524.jpgOok in november heb ik geen enkel artikeltje geschreven. Misschien ontbrak er inspiratie? Motivatie? Tijd? Op school kreeg ik wel de kans om mee te doen aan een uitwisseling met Duitsland. Ik onderging een schriftelijke test en even later moest ik ook nog een mondelinge doen. Voor ISLI moet je vlot Engels kunnen spreken en een beetje mondig kunnen zijn. Hoewel ik dat niet echt ben, had ik dit graag willen evolueren. Ik raakte zelfs bij de 6(!!!) personen die meemochten. Jammer genoeg is deze kans me afgepakt. Mijn rapport was niet echt uitstekend en dus besluit de school maar dat ik ervoor moet boeten. Ik heb echt dagen geweend en zelfs nu zit ik weer met tranen in mijn ogen. Ik had me hier zo enorm op verheugd. Ik snap nog steeds niet waarom ze niet blij kunnen zijn me talenknobbels ipv wiskunde-experten… Ik ben er zo ontzettend verdrietig en teleurgesteld over.
Ze hebben wel gezegd dat ik volgend jaar sowieso mee mag. Hoewel ik dat ook wel leuk vind, ik dan nóg beter Engels kan én dat ik dan misschien voor Regent kan gaan , had ik echt heel erg graag dit jaar meegegaan. De groep was zo leuk en pfu. Ik moet er over stoppen want anders is mijn trui weer helemaal nat van de traantjes.
In november (en december, en zelfs nu nog) begon ik met experimenteren in het maken van foto’s. Ik durf veel meer op Instagram te plaatsen dan ik voorheen durfde. Laatst zei er nog iemand dat hij het niet begreep waarom ik zo weinig volgertjes heb. “Alles is zo schattig en mooi en leuk en het is niet eerlijk :(” Dit bezorgde me echt een lachje, maar de volgertjes komen wel zeker? Ik doe het vooral een beetje voor mezelf, als uitlaatklep ook. Als creatieve geest kan ik geen ideeën hebben en deze dan niet uitvoeren/tonen/delen. Het moet eruit!
Ik ging deze maand ook naar Maaike Ouboters concert in De Breughel, het was echt heel tof! (En ik kocht een plaat, zonder platenspeler te hebben, rare Amber…)

pizap.com14508777026131.jpgDecember. De maand van de examens, ik was uitgeput. Echt dood. Ik kon niet meer en mijn tranen konden niet meer binnen blijven. Het werd hoog tijd dat het vakantie werd. Gelukkig was het zover op 15 december, ik kon echt een gat in de lucht springen toen ik eindelijk naar huis kon gaan en niet meer hoefde te studeren. Ik ging naar Hasselt met een vriendinnetje en kwam daar veel leuke, inspirerende en lieve mensen tegen. In december ging ik ook weer naar de kapper, ik ben er best blij mee nu. Het valt al weer helemaal op z’n Ambers.
En natuurlijk : Kerstmis! Dit was zo enorm leuk, met veel cadeautjes en lekker eten. Het allermooiste, allerbeste, allerleukste cadeautje was natuurlijk mijn platenspeler! Het album van Adele staat op repeat. Toen ik het pakje opende moest ik echt wenen van geluk, ik had het dan ook niet verwacht, échte tranen van geluk.
Nu maar weer aftellen naar Kerstmis volgend jaar.

Ik wens jullie allemaal nog een heel erg gelukkig Nieuwjaar en ik hoop dat dit jaar mooie momenten, lachende gezichten, veel liefde en muziek voor je mag brengen. Ik gun het jullie, stuk voor stuk. Geniet ervan, je verdient het, jullie verdienen het allemaal en ik ben trots op jullie. Jullie zijn speciaal.

Veel liefs, Amber

watercolor-leaves-2.png

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s