Zaterdag 30 januari, mijn zestiende verjaardag

 De voorlaatste dag van deze maand is zo een beetje van mij, ik mag me een hele dag koningin voelen van dit ijzige land. Misschien zoals de koningin uit Narnia, maar dan zonder sneeuw of ijs omdat er dit jaar geen vlokje te bespeuren is. Andere jaren kon ik zalig door de sneeuw wandelen en sneeuwengeltjes maken op mijn verjaardag. Gek, zo al “bijna volwassen” zijn. Gek, zo mijn sweet sixteen vieren. 


Precies zestien jaar geleden kwam ik op dit wereldje terecht, ik deed eerst mijn oogjes open in Brugge. Een stad die me zeer nauw aan het hart ligt, een stad waar ik me (voor die keren dat ik er al geweest ben) helemaal thuis voel, een stad waar mijn hartje is gaan kloppen. Brugge… niet veel mensen kunnen dat zeggen he? “Ik ben geboren in Brugge”, mooi toch?

Het is nu vrijdagavond, morgen ben ik dus jarig. Mijn laatste avond als 16jarige, maar ga ik dit wel voelen? Is er ergens een elfje dat mij zal bedekken in glitters en slingers of me een feesthoedje opzet als de klok middernacht slaat? Zal mijn sprookje pas beginnen vannacht, en niet eindigen zoals het bij Assepoester deed? Zullen mijn vrienden me niet vergeten? Zal mijn feestje leuk worden? Ik zit met zoveel vragen in mijn hoofdje.

Ik weet niet wat ik eigenlijk zo bijzonder vind aan 16 worden. Misschien is het dat tikkeltje meer vrijheid die je denkt te bekomen? Of misschien is het het feit dat je nu niet meer zonder te liegen door de +16 poortjes kan op een fuif? (Serieus, ik was hier altijd zenuwachtig voor) (maar niet denken dat ik een zatlap ben he!). Zestien lijkt me eigenlijk ook wel een moeilijke leeftijd, je bent nog niet echt groot, maar je bent ook niet meer klein. Je bent zo een middelmaatje en ik denk dat dat een beetje lastig is op deze leeftijd.

Ik ga volop genieten van deze dag, want zodra ik weer met mijn ogen knipper is ze al voorbij, en kan ik weer 366 dagen wachten. Even een koffieleut spelen bij de vriendjes om daarna gezellig een film te kijken en een sleepover te houden. Typische meidenavond dus.

Ik laat jullie snel iets weten, ohja, happy birthday to me (hihi).

Tot snel! Veel liefs, Amber

Advertentie

3 gedachtes over “Zaterdag 30 januari, mijn zestiende verjaardag

  1. Pingback: Mijn januarimaand in plaatjes • doorheen mijn Instagram | milesawayfromwonderland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s