Mijn januarimaand in plaatjes • doorheen mijn Instagram

12666274_582276125271251_542259191_n.jpgEigenlijk ben ik hiermee zo een dikke week te laat. Maar dat maakt niet uit, want ook januari stond vol met mooie fotootjes en leuke herinneringen. In januari ging ik weer wat verder met fotografie, en had ik weer extra inspiratie, nieuwe lichtinvallen en andere achtergronden die ik kon gebruiken. Fotografie zit nog steeds erg diep in mijn hartje en ik krijg er spontaan tintelende vingertjes van wanneer ik er aan denk. Stel je nu eens voor; ik, Amber, die ooit van één van jullie een portret zou maken. (I’m in trouwens, met veel plezier zou ik mijn lezertjes op de foto willen zetten, omdat iedereen een mooi kantje heeft.) Ik neem jullie vandaag dus mee naar de wereld van mijn Instagram-sprookje.


Vandaag neem ik jullie even mee naar de omgekeerde wereld, we starten rechtsonder in het hoekje en gaan zo naar links, om vervolgens weer naar rechtsboven te springen. 12666488_582276425271221_1744348836_n.jpg
Een fotootje van Oostenrijk kon zeker niet ontbreken. Stiekem was dit nog eentje van de zomer, maar het kleurencontrast sprak me nu echt enorm aan. In de Kerstvakantie ging ik ook met vriendinnetje M.J., (die ik ondertussen al mijn hele leventje ken), naar Hasselt en gingen we gezellig schaatsen op Winterland om ervoor nog even -met excuus dat we wilden schaatsen- door Hasselt centrum te struinen.
Uiteindelijk werd er niet veel geshopt maar hebben we zeker twee uur bijgepraat in de KingKong. Hét koffiehuisje van ’t stad.
In de kerstvakantie probeerde ik veel uit qua ooglooks en deze (met glittertjes, jawel) vond ik zo feeëriek dat het het proberen waard was. Waar mijn vakantie nog uit bestond? Lush. Enorm veel Lush. Ze hebben zo een zalige badproducten en ik voel me iedere keer weer een zeemeerminnetje in het water.
(vandaag ga ik trouwens een kleine voorraad halen, enkel te vinden in Antwerpen, wat best wel jammer is.) En ofcourse heb ik enorm veel fotootjes getrokken, omdat ik dat immers super graag doe. Ja, ook fotootjes van mezelf nemen doe ik best graag.
De kerstvakantie kwam tot zijn einde en dat vond ik echt super jammer. Toen ik weer naar school moest, had ik er eerlijk gezegd niet zo een zin in. Velen van jullie waren het met me eens en bevestigden dit met het aantal likes.

12714182_582276418604555_581034831_n.jpg
Vine. Vidi. Amavi. We came. We saw. We loved. Dit is toch wel by far de allermooiste quote die ik ooit ben tegengekomen. Ik snap niet dat deze niet zo bekend kan zijn als “vene vidi vici” want deze is dubbel zo mooi.
De Efteling, dat is mijn sprookjeswereld ook wel een beetje. En wat hunker ik naar een nieuw bezoekje! Deze foto is nog van de zomervakantie maar de Efteling blijft voor eeuwig een sprookje.
Onze school heeft een enorm grote nieuwbouw toegevoegd aan ieders leerlingenleventje. En dit kom je tegen in de inkomhal: een groot glas-in-lood raam met pater Franciscus. (dat denk ik toch).
In het eerste weekend na de vakantie ging ik naar het Conservatorium van Antwerpen en het was daar zó enorm mooi en leerrijk. Ook de luster en de gordijnen die er hingen waren zelfs zo kunstzinnig dat ik even spontaan een fotootje moest maken. En natuurlijk weer een zelfportretje, zie je het ritme van mijn posts al?

12665814_582276181937912_1009416664_n.jpgNatuur, natuur en nog eens natuur. Ik houd ervan. En jeetje wat ben ik blij dat ik maar twee minuutjes moet wandelen om in een onbewoond wereldje terecht te komen. Je hoort er echt letterlijk niets, enkele vogeltjes en de diertjes die door de bossen rennen of de krekels in het hoge gras. Zalig!
Sneeuw, er was sneeuw!! De enige die ik tot nu toe heb gezien, maar wat ben ik er blij om geweest! Je kon me toen de hele dag buiten zien.

12666403_582276135271250_1572865356_n.jpg
Mijn “angles” ontdekken vind ik altijd zo super tof om te doen. En dat zal ik altijd blijven doen denk ik. Het is zo tof om een idee te hebben en het dan ook echt tot uiting kunnen brengen! Ook deze maand deelde ik enkele gedichtjes, zowel op mijn blog als op mijn Instagram. Het was niet voor niets gedichtendag en daar verwijst de eerste foto naar.
Op maandag was het enorm mooi weer, en laat ons dan net niet op het mooiste plekje van de school zitten : het muzieklokaal. De zon scheen zalig over ieders gezichtje en de ramen konden zelfs de hele les openstaan. De zon verdween jammer genoeg achter het gebouw voor de school uit was, dus dat idee kon ik al uit mijn hoofd zetten. Maar niet voor niets is dit eigenlijk een beetje de allerleukste en meest spontane foto die ik genomen heb, al zeg ik het zelf. 12721913_582276415271222_438674270_n.jpgEn plots was ik jarig! Zestien, en daar konden (en kunnen) jullie alles over lezen in dit artikeltje. Ons poesje, Tijgertje, is al redelijk oud en komt de laatste tijd vaak bij me liggen en volgt me doorheen het huis. Zelfs toen ik even naar de bureau ging, volgde ze me op de voet. Ze nestelde zich voor het raam en keek super schattig naar buiten. Natuurlijk was het super lastig om een foto te maken van haar, maar met het resultaat ben ik best tevreden. Je kijkt trouwens uit naar de weilanden voor ons huis, nog zoiets waarom ik het zalig vind om hier te wonen. Van mijn vriendinnetjes kreeg ik voor mijn verjaardag een polaroid (waar nog een artikeltje over zal komen) en een fotootje op de dag zelf kon natuurlijk niet ontbreken. Het zijn allemaal zo een schatjes, stuk voor stuk!

Mijn januari ging super snel voorbij en het was zeker en vast een leuke maand. Hoe viel die van jou mee? Ik hoop dat je het ook een beetje tof vond!
Ik schrijf jullie snel weer!
Veel liefs, Amber

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s