Hasselt • Hotspots à la milesawayfromwonderland

Duizenden straatjes die je na een lange tijd nog eens verwelkomen, duizenden plekjes die je naam roepen. Duizenden leuke mensen en verschillende deuren waarvan jij de deurknop hebt aangeraakt. De stad is zich stilletjes aan het openvouwen. De eens zo enge, onbekende straatjes laten me nu dansen van genot als ik een voet op de stenen zet. De geuren maken een kringel rond mijn neus en het enige wat ik kan doen is ze opsnuiven. Ze opsnuiven en genieten.


De blije mensen op de terrasjes, de kleurrijke winkeltasjes die meezwieren met iedere beweging en het geluid van vrouwen en hun hakken. Ja, dat is Hasselt.
Hasselt kan ik ook wel beschrijven als de kijk-ik-kan-over-de-hoofden-lopen-stad. Soms krioelt het echt van de mensen en dan ga ik maar al te graag even weg van de hoofdstraat. Dan ga ik weer eens verkennen, in de steegjes, op de plekken waar er nog dingen te ontdekken vallen.

13950660_666315790200617_736928433_o.jpgDat ik dol ben op Hasselt is maar lichtjes uitgedrukt, ik kan er uren rondslenteren en nieuwe plekjes ontdekken. Het is een zalig gevoel om ergens heen te gaan waar je het nog niet helemaal kent; een gevoel van angst, nieuwsgierigheid en overdreven enthousiasme steekt bij mij altijd de kop op als ik zo een dingen doe.
Ondanks dat Hasselt een bekend terrein is, kom ik er nog wel graag. Niet al te vaak want dan wordt het te saai, niet te weinig want dan mis ik het. Zo een paar keer is meer dan voldoende om me weer helemaal thuis te voelen. En thuis voelen, dat doe ik op speciale plekjes. Speciale plekjes die ik ook nu weer graag met jullie deel.
Speciale plekjes waarvan ik vind dat ze gezelligheid uitstralen.

Als het goed is kan je deze kaart ook downloaden op je telefoon. Zo kan je zonder je internet tóch alle leuke plekjes vinden en van het heerlijk eten of je koffietje genieten. De plekjes die ik bezoek hebben meestal een heel erg hip, eigentijds en misschien wel zéér hipsterachtig interieur. I like it. De drankjes en het eten zijn op de meeste plekjes zeer betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Het ene plekje is al wel wat duurder dan de andere maar kan ook heel goed meevallen. Het is allemaal serieus zijn geld waard. (én instagramable)
Ik hoop heel erg dat je nu met de gedachte van “ik wil naar daar gaan” in je hoofdje zit. Misschien kunnen we eens afspreken? Samen een koffietje drinken? Ik leer je graag kennen!
Maar zonder mij zal het met deze hotspots ook heel zeker lukken. Ik wens je nog een fijne dag, kijk doorheen de regen maar naar het zonnetje en geniet.
Wat is jouw favoriete plekje in jouw favoriete hoofdstad? 
Liefs, Amber
SSFS_Clip_Art_Pack_Laurels_Free (12)

Advertentie

2 gedachtes over “Hasselt • Hotspots à la milesawayfromwonderland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s