Is de toekomst voorspelbaar? • filosofie

14359689_685924544906408_1832195140_oVolgens sommigen is de toekomst iets wat vast ligt, maar voor anderen is het iets waar je zelf niet over kan beslissen. Het is misschien het eerste wat je ziet als je je ogen sluit wanneer je in slaap tuimelt, het zijn misschien de herinneringen die veranderen in nieuwe herinneringen waardoor op zijn beurt die herinneringen weer vervormen en veranderen in een nieuw geheel. Misschien is de toekomst iets wat je al hebt meegemaakt maar zich enkel op een andere manier aan je voorstelt? Misschien is het iets compleet anders en is het werkelijk niet te voorspellen. Misschien is de toekomst helemaal niets…


Als opdracht voor mijn eerste seminarie in het vijfde jaar -wat dus uitkwam als filosofie- moesten we op een creatieve manier een creatief antwoord vinden op een diepzinnige levensvraag. Misschien denk jij dat dit helemaal geen diepzinnige vraag is, wat natuurlijk helemaal kan, omdat iedereen een andere interpretatie heeft op verschillende soorten vragen.
Voor mij is de toekomst helemaal niet voorspelbaar, en dat zou ik het liefst ook zo houden. Ik zou niet willen dat ik mijn toekomst zou kennen wetende dat ik sommige dagen van die toekomst misschien niet zou halen. Ik zou bijvoorbeeld ook niet willen weten wat/wie ik nog allemaal tegenkom in mijn leven. Het leven moet het leven waard blijven. En voor mij blijft het dat als ik er voldoende avontuur kan uithalen én zolang het maar mysterieus blijft. Want dat vind ik leuk.

Ik deel heel graag het resultaat van mijn opdracht met jullie. Samen met Luna zaten we rond 10u op een zaterdagochtend al op mijn terras aan tafel. Te tekenen… En enorm te lachen – sorry buren.
Ik hoop dat je het resultaat een beetje leuk vind.

Veel liefs, Amber
SSFS_Clip_Art_Pack_Laurels_Free (12)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s