Beautiful Lies – muziek in mijn leven

Schermafbeelding 2016-10-24 om 10.22.21.png

Het is mooi hoe muziek mensen aanzet om samen te komen op een bepaalde plek. Het is mooi hoe mensen applaudisseren voor iets moois en gillen om ter luidst. Maar het is nog mooier hoe ik mijn angsten overwin wanneer ik het podium opga. De angst verdwijnt en ik voel me helemaal op mijn plek. Muziek, iets dierbaar. 


Vol spanning sta je eerst een paar liedjes achter het podium, iedereen is muisstil en luistert naar de andere artiesten. Jij daarentegen voelt je eigen hart bijna uit je keel springen en je handen stoppen niet met trillen, plots krijg je een droge mond en moet je echt wel naar het toilet. Ai, geen tijd meer! Je naam wordt afgeroepen en heel stiekem kom je uit de coulissen, de rode gordijnen zwieren een beetje mee met de wind die je maakt wanneer je richting de micro loopt. Nog steeds ben je onzeker, je schuift je benen onder de piano, wiebelt wat ongemakkelijk heen en weer en kijkt eens in de donkerte van het publiek. Al deze kleine handelingen nemen enkele seconden in beslag, tot het moment waarop je een keer rustig inademt om vervolgens al je lucht weer uit te blazen met de eerste noot.
Er ontstaat een noot, een klank, een melodie en een lied. Er is gevoel, stilte en vrijheid. De kracht van muziek is nog steeds de sterkste en je voelt je helemaal thuis. Een zware steen valt van je schouders terwijl je geniet van het geluid dat je zelf maakt. Muziek. Je maakt zelf muziek en dat is het mooiste wat er is.

Ik voel me thuis op een podium, ik voel me perfect wanneer ik optreed. De adrenaline die door je lijf giert is geweldig en het vrijlaten ervan nog meer. Iets wat ik heel graag doe heeft zich ontpopt tot een klein beetje meer mij, tot een plek waarvan ik mag zeggen dat ik me er ook thuis voel. Daar, op dat zwarte podium met de rode gordijnen en de felle lampen. Daar, waar het heel erg warm kan zijn en waar je terugkeert tot wie je echt bent. Een klein muzikante in deze heel grote wereld.


Hierboven vind je mijn optreden van Muziekavond op school. Ik zong Beautiful Lies van Birdy en speelde zelf pianobegeleiding. Deze momenten zijn de mooiste van heel ’t SFC 🙂
Wat vind je ervan?

Liefs, Amber
SSFS_Clip_Art_Pack_Laurels_Free (12)

2 gedachtes over “Beautiful Lies – muziek in mijn leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s