Zo snel raasde 2016 voorbij

15785328_747420835423445_1482049875_o.jpgTweeduizendzestien. Het jaar waarin ik zestien werd maar ook het jaar dat ik van richting veranderde, op Kazoukamp ging, duizenden foto’s maakte met mijn nieuwe camera en even in een dipje zat. Het ging razendsnel voorbij, zo snel dat het bijna onmogelijk kan zijn dat ik iedere dag heb meegemaakt zoals ik die dag wou meemaken. Gek dat de tijd steeds sneller dreigt te gaan, het is amper bij te houden. Op de laatste dag van het jaar 2016 deel ik met jullie mijn hoogtepunten. Momenten die ik beleefde en waar ik intens gelukkig van werd. 


Januari

Januari is een maand die ieder jaar het snelste voorbij gaat, de eerste week is het nog kerstvakantie (wat al een feestje op zichzelf is) maar in de loop van de maand blijven de feestjes maar komen. Op 30 januari vierde ik mijn 17de verjaardag met enkele vriendinnen en kreeg ik het mooiste en meest memorabele cadeau dat ik ooit gekregen had van vriendinnetjes. Een polaroid. Bijna twaalf maanden later ben ik er nog steeds dolgelukkig bij, ik ben er zuinig mee maar dat is misschien wel goed. Januari was ook een maand waarin ik een beetje op zoek was naar mezelf, ik schreef gedichten om te zoeken naar woorden die niemand verklaren kon, ik voelde me soms helemaal neergestoken maar raakte er uiteindelijk weer bovenop. Iedereen heeft dipjes en dat is normaal. In januari vond ik het ook hoog tijd om nog weer wat dingen over mezelf prijs te geven, dus dat gebeurde.

Februari

In februari kocht ik voor het eerst een paar schoenen via een online webshop. Of ik er blij mee was? Heel erg. Iets waar ik nog enorm vrolijk van werd… ik kocht mijn camera. Een speeltje waar ik nu nog steeds ZO blij mee ben, dankzij mijn camera ga ik nu meer op avontuur. Even naar buiten en foto’s maken, dat kan soms echt zalig zijn. En ik denk dat ik mezelf intussen wel de persoonlijke fotograaf van al mijn vriendinnen mag noemen. Haha.  In februari besloot ik ook dat het tijd was om weer eens iets met mijn haar te doen, ik ging weer naar lichtblond zoals toen ik klein was en dat is sinds februari nog steeds niet weggegaan. Dat was misschien wel de verandering waar ik het meest blij door werd. Deze maand ging ik ook een keertje naar Antwerpen met Minne en dat was echt een zalige dag. Februari was vooral een maand vol plezier, foto’s en feestjes.
Echter, veel artikeltjes zaten er deze maand niet in.

Maart

In maart had ik het bloggen weer wat feller opgepikt, door de paasvakantie uiteraard. Ik kocht deze maand een cuff van Bobini Roots en experimenteerde daardoor voor de eerste keer wat feller met mijn camera. In die foto’s heb ik toen echt veel tijd gestoken en sindsdien probeer ik dat altijd wel te doen. Maart was ook de maand van examens, en aanslagen… Normaal ging ik op 22 maart richting Leuven met een vriendinnetje als einde van de examens. Dat plan ging niet meer door, deze dag staat voor eeuwig in mijn geheugen gegrift als donker. Eeuwig.
We kochten in maart ook nieuwe kippetjes, maar jammergenoeg is mijn favoriete al overleden. Eind maart – begin april ging ik met mijn gezinnetje op citytrip naar Gent, ook die tijd daar is me heel erg bijgebleven. Omdat dat eigenlijk meer plaatsvond in april, vertel ik er seffens iets over. Wat wél nog een mooi gebeuren was in maart? De tweede verjaardag van mijn blog. Iets waar ik nog steeds super trots op ben, ik kan zelfs al bijna zeggen dat ik drie jaar blog. En dat heeft echt voor een hele evolutie gezorgd, dat kan ik wel zeggen.

April

Deze maand nam ik ein-de-lijk weer eens een cover op. Dat was heel lang geleden. Op 1 april zat ik nog in Gent, een wondermooie stad waar ik later (hopelijk) op kot mag zitten. Gent, be prepared. Bloggers uit Gent; jullie ook 😉 Omdat ik natuurlijk al een hele blogpost over Gent heb geschreven, kan je best daar even een kijkje nemen. April was de maand van reisjes wat ik ging met school ook nog op tweedaagse naar Trier, ook een reis met heel veel mooie herinneringen en aparte momenten. Hoe onhandig ik soms kan zijn wil je echt niet weten. Het zonnetje scheen en er waren alleen maar lachende gezichten. Dit jaar ga ik met al mijn vriendinnen naar Londen, dat gaat ook zó een mooie herinnering worden.
Wat nog iets leuk was deze maand? Mijn bezoek aan het afscheidsoptreden van K3, met de oude en de nieuwe. Dit was vlak achter de tweedaagse van Trier en was echt een leuke afsluiter. Op 21 april ging ik met mijn ouders en broer ook een bezoek brengen aan een optreden van Scala en sindsdien zit ik te wachten tot de inschrijvingen weer kunnen beginnen en ik op auditie kan gaan. Op 30 april ging ik met Minne naar een theatervoorstelling kijken in cc de Muze. Iets wat ik normaal niet snel doe maar wat wel gezellig was. Deze maand was echt een maand vol optredens en bezoekjes aan vanalles en nog wat.

Mei

In mei vond een verrassingsfeestje voor Yara plaats, dat was echt een leuke avond. In diezelfde week ging ik met mijn ouders naar de tuinen van Annevoie, het was mooi weer en ook deze dag blijft me heel goed bij. Tegen het einde van de maand gingen we met z’n allen naar Nijmegen, een optreden van Frank Boeijen in de theaterzaal daar. Papa is groootttteee fan. Mei was voor mij aan de ene kant een maand vol mooie momenten maar ook een heel treurige maand. Op 12 mei overleed mijn bompa aan kanker, na twee jaar vechten heeft hij het niet gehaald. Ook nu ken ik nog veel verdriet en deze maand was zeker niet de leukste. Ik mis hem nog steeds, en iedere dag een beetje meer. Misschien valt het je in het loop van het jaar op dat ik iedere dag hetzelfde kettinkje draag, een sterretje. Een sterretje met achteraan een kokertje met de assen van mijn bompa. Zo ver weg maar toch zo dichtbij.
Dit was waarschijnlijk ook de grootste reden dat ik in deze maand maar twee simpele artikeltjes plaatste. Een maand vol verdriet.

Juni

In juni ontmoette ik de schoenen van mijn leven. Grapje, ze zijn wel echt mooi. Deze maand bestond vooral uit examens en het overwinnen van de warmte. Op 10 juni kregen we een kuikentje en dat werd mijn dikke vriend. Maar de dag voordat ik op kazoukamp vertrok -eind juli- vonden we het dood in ons kippenhok. Echt zielig… Voor mijn verjaardag in januari had ik ook nog tickets gekregen voor het concert van Adele op 12 juni in het sportpaleis van Antwerpen. Wow. Gewoon wow. Dat was echt een zalige cadeau. Op 24 juni waren de examens dan eindelijk voorbij en ging ik met vriendinnetje Yara naar Maastricht, het was enorm warm maar het was wel echt een leuke dag. ’s Avonds hadden we nog een barbecue met de hele vriendengroep en dat was zo gezellig. De dag daarna hadden we een verrassing voor Kyara, zij verjaarde en we gingen met ons allen naar La Nostra Vita in Diest. Een dagje welness, dat zag iedereen wel zitten. Juni was een zeer stresserende maand maar het veranderde in iets leuk. En het werd zomervakantie. Dat is het grootste pluspunt.
Deze maand moest ik ook een belangrijke knoop doorhakken wat betreft mijn schoolcarrière, ik moest van richting veranderen. Je zal denken ‘dat is toch normaal als je naar het vijfde gaat?’. Voor mij dus niet. Ik zat al twee jaar in de richting Wetenschappen, moest altijd hard werken en wou kostte wat het kost verder gaan in de richting Wetenschappen-moderne talen. Maar die missie mislukte en nu zit ik in Humane Wetenschappen. Ik voelde me er eerst een beetje een drenkeling die is aangespoeld maar uiteindelijk valt de richting wel mee. Ik moet minder hard werken (maar wel nog veel) en de vakken zijn merendeels interessant.

Juli

Het mooiste wat ik van de maand juli onthoud is sowieso mijn kazouvakantie in Kroatië. Dat was zo een mooie tijd, het was zo mooi weer en de herinneringen een dit kamp zijn de mooiste van al mijn kampen ooit. Hier heb ik natuurlijk al eens een blogpost over geschreven dus ik zou zeggen: lees het. In juli heb ik ook meerdere keren afgesproken met leuke vriendinnetjes. Ik ging onder andere met Yara naar Hasselt, met Roxanne naar Antwerpen en Hannah kwam gezellig bij mijn thuis monopoly spelen. Heel leuke dagen.

Augustus

In augustus mocht ik na heeeeeeel lang zeuren eindelijk een tweede gaatje in mijn oor zetten!!! Yessss! Ik ging deze maand ook voor het eerst naar Paal op Stelten en dit waren echt twee toffe avonden en nachten. Het gezelschap van Yara is zalig. Deze maand maakte ik de mooiste aquarel die ik al ooit heb geschilderd en maakte ik kennis met veel leuke, nieuwe personen die mijn leventje sinds die dag wat leuker maken.
Maar het allerleukste van de maand augustus? Mijn bezoek een de Efteling met Hannah. Voor haar zestiende verjaardag gaf ik haar een dagje Efteling en dat was de beste keuze ooit. Zo een leuke dag, we kijken er nog steeds met veel plezier op terug. Vanaf 20 augustus ging ik met mijn ouders naar Bloemendaal/Ijmuiden. We slapen in IJmuiden en gaan naar het concert van (rara) Frank Boeijen in Bloemendaal. Ondanks het niet zo schitterende weer, waren dit ook echt wel leuke dagen. Vanaf 21 augustus begon ik met werken dus toen stopte mijn vakantie eigenlijk een beetje. Hoe dan ook; dit was wederom een leuke vakantiemaand.

September

September is natuurlijk de maand van het nieuwe schooljaar. Ik stapte een heel nieuwe en verbouwde school binnen en zag na heel lang een vriendinnetje uit de kleuterklas terug. Nore, een meisje die ik nu niet meer uit mijn leven kan denken. Samen met Yara werd ik klassenmeter van een klasje uit het eerste jaar en beleefde ik met deze schatten van kinderen hun vriendschapsdag. Van deze keuze heb ik nog helemaal geen spijt. Na de tweede dag school had ik een soort van ‘we hebben twee dagen school overleefd’- feestje. Op 13 september ging ik met Hannah als enige twee van onze school naar de VIP-dag van Zuiddag (nu Youca) in Leuven. Een dag vol met toffe ervaringen en leuke herinneringen.

Oktober

In oktober ging ik met Nore een bezoekje brengen aan Antwerpen, zong ik met mijn ukelele op de muziekavond van onze school, ging ik met Yara naar de jeneverfeesten in Hasselt en nam ik deel aan de échte Zuiddag. Ik ging met papa mee op de baan en we eindigden in Maastricht, even lunchen in een sushibar waar we echt veel te veel sushi hadden gegeten en daarna nog even de stad in. Zo een Zuiddag met je ouder is nog zo slecht niet. In oktober ging ik ook weer wandelen met mijn gezinnetje op Kelchterhoef en daar zijn zo een leuke foto’s uit gekomen.

November

Op 1 november ging ik met het hele gezin shoppen in Roermond en aten we daar pannenkoeken uit het vuistje (yumyum HEMEL), ik ging weer een paar keer foto’s maken en deed mijn allereerste auditie bij The Voice van Vlaanderen. In November nam ik ook afscheid van Veronika, een AFS-studente uit Boedapest die bij mij in de klas zat. Ze was een leuke meid and I miss her.

December

In december was het natuurlijk Sinterklaas, maakte ik opnieuw foto’s met Minne, zette ik de kerstboom en deed ik mijn tweede auditie bij The Voice. Dat avontuur eindigde snel want ik mocht niet meer door naar de allerlaatste auditieronde (voordat de blinds beginnen zijn er nog 3 rondes aan audities). Ik ben er niet verdrietig om ofzo, ik ben nog jong en kan me desnoods volgend jaar nog eens inschrijven. Wie weet kom ik er ooit wel ;).
December was natuurlijk ook de maand van de kerstexamens en na heel wat zwoegen en zweten ben ik heel erg tevreden met mijn rapport. De vakantie kon echt beginnen. Na de examens, op dinsdag, ging ik met mijn broer richting Antwerpen. We zouden kerstcadeautjes zoeken en het was een gezellige dag. Toen de kerstvakantie dan eindelijk aanbrak was ik heel erg gelukkig, deze vakantie vind ik oprecht de leukste. De kerstcadeaus zijn ook echt geweldig en het eten wordt precies ieder jaar nog lekkerder – en meer. Op 27 december had ik met al mijn vriendinnen een kerstfeestje met cadeaus, onze jaarlijkse traditie die steeds leuker lijkt te worden. Gisteren, 30 december, ging ik naar buiten met mijn broer en mama om heel leuke foto’s te maken. Het was best wel koud maar het zonnetje vond toch heel af en toe zijn weg richting de aarde. Daar zijn zo een mooie foto’s uitgekomen die ik ongetwijfeld nog met jullie ga delen!

Wat ik nog ontdekt had deze maand: de mooiste jas in mijn hele leven. Een zalige, zachte jas van de Urban Outfitters. Enige nadeel; hij is best duur. Maar het lijkt alsof iedereen me nog meer pijn wil doen want de mensen die ik dagelijks volg op Instagram hebben ze ineens ook, auw mijn hartje… Wacht maar, ik ga ‘m echt nog halen 😦

Tweeduizendzestien ging zo snel voorbij. Ik zal weer een paar weken moeten wennen aan het feit dat ik al 2017 moet schrijven maar ik heb alleszins wel heel veel zin in dit jaar. Mijn verjaardag, een reisje naar Londen, op kamp met Kazou, mee op ISLI… Ik denk dat er me nog heel veel leuke dingen te wachten staan.
Ik wens jullie allemaal alvast een heel gelukkig nieuwjaar. Omring je met mensen die van je houden en die echt in je buurt willen blijven, doe eens gek, je hebt maar één bladzijde per jaar die je kan invullen. Iedere dag is weer blanco en het is aan jou om je boek weer vol te krijgen.

SSFS_Clip_Art_Pack_Laurels_Free (12)

Fijne oudejaarsavond en een heel gelukkig nieuwjaar!
Veel liefs, Amber

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s