Mini-tattoo’s • hide a treasure on your own body

Tatjes. Ik begin stilaan te twijfelen aan het feit of ik me laat meeslepen door trends of aan het feit dat ik wel echt een klein tattootje wil. Ze zijn helemaal hot, dat is overduidelijk. Maar waarom kiest iedereen dan een tattoo? Waarom durven al deze mensen kleine schatkaartjes op hun lichaam te zetten? Ook ik begon met het zoeken naar betekenissen in deze kunstwerken en ontdekte al snel dat je uit veel verschillende vormen en verschillende kleuren een mooi verhaal kan vertellen.


Neem nu bijvoorbeeld een ster. Je ziet het alleen wanneer het donker is, wat kan wijzen op hoe jij je voelt als de avond valt. Een ster die straalt wanneer de zon achter de bergtop is verscholen maar is enkel zichtbaar voor zij die helemaal naar de hemel kijken en nog eens de moeite doen om dat ’s nachts te doen. Misschien geeft het dan weer dat enkel diegenen die jou steunen in de donkere dagen, jouw lichtje kunnen zien.

Bovenstaand rijtje van vier vind ik dan toch nog wel de mooiste. Het golfje breng ik een beetje in verband met mijn sterrenbeeld Waterman. Ik ben ook dol op het water, op zeedieren en alles wat met de zee te maken heeft. Verder ben ik ook mega verliefd op alles wat zich boven ons hoofd afspeelt. De sterren, de maan, de zon, alle planeten, ruimtewezens (?). Helemaal gefascineerd. Het derde tekeningetje komt uit Le Petite Prince. De Kleine Prins tekent dit eigenlijk zonder de olifant binnenin, dus dat het gewoon het lijntje errond is. De grote mensen (volwassenen) zien dan zogezegd een hoed terwijl de Kleine Prins eigenlijk een olifant tekent die werd opgegeten door een slang -volgens mij was het een Boa. Voor mij staat dat dan weer symbool voor hoe graag ik kind wil zijn. Ik wil helemaal niet volwassen worden, de saaie dingen in het leven zien. Ik wil een jonge geest, de mooie dingen ontdekken, de wijsheid die het leven je geeft verorberen maar toch kind blijven. Hopelijk kan ik daarin slagen.

Wat denk jij van tattoos? Zoek jij dan ook naar een mooie betekenis of denk je dan eerder ‘och ik zet gewoon een mooi plaatje’? Tot snel.

SSFS_Clip_Art_Pack_Laurels_Free (12)

Liefs, Amber

(alle foto’s zijn afkomstig van Pinterest)

Een gedachte over “Mini-tattoo’s • hide a treasure on your own body

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s