Een snelle update na maanden stilte

IMG_2034_Facetune_10-10-2018-20-07-01.jpgIk weet het, ik weet het, it’s been a while… Het laatste jaar was voor mij een heel druk jaar, waardoor ik vaak geen tijd meer had om even te bloggen. Ik merk nu dat ik steeds terug geneigd ben om mijn computer open te slaan en eventjes een artikeltje uit mijn vingers te toveren, maar tot dusver is me dat nog niet helemaal gelukt.

2018 bestond voor mij uit leren, reizen, nieuwe kansen, nieuwe mensen, een nieuw hoofdstuk.
In het begin van het jaar ging ik nog naar China met mijn middelbare school (waar jullie nog steeds enkele artikels van tegoed hebben, maar ik ben eventjes de foto’s kwijt…) en nu, een dik halfjaar later zit ik in de grote aula van UHasselt. I did it jongens, I’m graduated! Ik maakte ook nog een reisje naar Italië, Keulen en Oostende maar beleefde ook nog vele andere avonturen waar jullie weldra iets over zullen horen.

De reden dat ik wat afwezig ben geweest het laatste jaar kan ik vooral steken op mijn school, ik moest koste wat het kost mijn middelbaar afhebben en heb me dan ook het eerste halfjaar enorm ingezet op leren. Ik maakte voortdurend samenvattingen, ’s avonds leerde ik eerst nog wat door voor ik in de zetel plofte en ik ging vroeg slapen. Alles was zo zwaar en ik had het zo druk. Tot op 30 juni het verlossende woord kwam dat ik eindelijk naar de universiteit mocht gaan. Vanaf dat moment had ik bijna drie maanden zomervakantie, maar ik besloot om mijn vakantie dit jaar anders aan te pakken. Ik wou me niet vervelen en ik wou al helemaal niet de hele tijd thuis zitten omdat we dit jaar niet op vakantie gingen.

Zo kwam ik terecht in Bar Mimi, een pop-up van Miette Dierckx en werkte ik daar bijna iedere week tot in de late uurtjes. (een uitgebreid artikeltje volgt nog hihi) En weet je wat? Ik vond het ook nog eens plezant! Ik maakte nieuwe vrienden, kon mezelf ontplooien in de horeca, leerde stabieler lopen met een volle plateau en ook nu nog denk ik terug aan hoe leuk die maanden wel niet waren.
Uiteraard zat ik de hele tijd te werken, maar ik vond het altijd leuk werken. Het waren warme zomers, zware zomers en het zweet liep soms echt in druppeltjes over mijn voorhoofd maar dat maakte me allemaal niet uit, want het was by far de leukste studentenjob! En het voordeel: doordat ik afgelopen zomer zoveel uren heb gedraaid, kan ik nu een paar maanden rustig aandoen met mijn werk waardoor ik me volledig op mijn studies kan storten.

Ha, dat is ook nog zoiets. Op 14 september ben ik gestart met het studeren van rechten aan de Universiteit van Hasselt. Ik kan je vertellen dat het tot nu toe allemaal wel meevalt. Ik ben goed mee in de lessen, maak steeds de voorbereidingen waardoor ik alles al redelijk goed snap en durf te praten in de kleine onderwijsgroepjes. Het spannende is wel dat ik binnen een tweetal weken mijn eerste examens heb. Van de herfstvakantie merk ik dan ook niet veel want ik zit bijna constant te leren – dit is een soort van ontspanning hé 😉 – omdat het zo dichtbij komt.

Zo, dat was weer even de snelle update. Ik merk dat ik weer heel wat inspiratie heb die ik de vrije loop moet laten en omdat het nu weer wat kouder en gezelliger weer wordt, voel ik dat ik terug meer kriebels heb om te schrijven. Die stilte van de afgelopen maanden was dan toch misschien ergens goed voor, want ik heb er weer helemaal zin in 🙂

See you soon!
x Amber

SSFS_Clip_Art_Pack_Laurels_Free (12)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s