Dubbel Eftelingplezier in 2019

Als er iets is waar ik mega veel van houd, dan is het wel de Efteling. Op deze plek voel ik me steeds als een kind in een snoepjeswinkel. Het hele sfeertje, de verhalen, de muziek en de gelukkige mensen rondom je maken de setting compleet. Ik zal dan ook nooit neen zeggen tegen een dagje fantasie.

Misschien is dat dus wel de reden waarom ik dit jaar maar liefst twee keer ben afgezakt richting Kaatsheuvel. En beide keren was het GE-WEL-DIG.

Winterefteling – februari 2019

De eerste keer in 2019 was vlak na de examens van januari, tijdens de lesvrije week. Gelukkig is Hannah net zo een grote Eftelingfan als ik en hadden we al snel door dat het dé perfecte ontspanning zou zijn. Het was koud, maar wel heel gezellig dus de dag vloog dan ook echt voorbij. Doordat het zo rustig was hing er wel een heel ander sfeertje in de Efteling – niet zo dat happy mensengevoel – dus dat zorgde wel voor een unieke ervaring.
En die koude ben je ook snel vergeten na een lekkere chocomelk met slagroom of een Eigenheymer.

Het leven is toch zo veel leuker als je plezier maakt…

Efteling – augustus 2019

Neenee, bij één keer in het jaar plezier maken stopte het niet. Ook Nore kon ik eindelijk eens overtuigen om met mij een dagje de Wereld vol Wonderen te betreden. Het was een zwoele zomerdag dus vandaar mijn kleedje. Ik vond het wel eens tijd om een fatsoenlijke foto te maken op de paddenstoelen en dat heeft geloond… ik belandde plots op de officiële Instagrampagina van de Efteling. Zo: lifegoal achieved!

Ondanks mijn leuke herinneringen aan deze dag, blijft er toch iets sip hangen. We stonden namelijk rustig aan te schuiven voor Symbolica toen er plots een wesp rechtstreeks mijn oog in vloog. Uit reflex knijp ik natuurlijk mijn ogen dicht… waardoor ik gestoken werd. Wij in allerijl naar de EHBO-post voor ijs. Misschien een puntje van kritiek: in de Efteling is maar één EHBO post in het midden van het park?! Wij moesten dus een heel eindje lopen voordat ik eindelijk de steek kon verkoelen. Een paar keer wenen van de pijn, pijnstillers en een telefoontje met mama later leek ik het weer helemaal vergeten te zijn voor de rest van de dag en amuseerde ik me nog te pletter. Helaas bleef mijn oog toch nog enkele dagen opgezwollen – ik kreeg een allergische reactie – dus ja, je kan wel raden dat dit weer zo een stommiteit is die ik me voor altijd zal herinneren.

Wel, neem mij mee naar de Efteling en ik ben voor altijd gelukkig. Dit jaar kan alvast niet meer stuk. Wat zal het volgend jaar zijn? Drie keer? 😉

Ben jij ook zo een Eftelingfreak als ik? Waar trek jij altijd als eerste naartoe?

x Amber

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s