Girls just wanna have fun // Hasselt Gewijs de Blog Battle

Tadaaa, het is tijd voor deel 1 van de finale in Hasselt Gewijs de Blog Battle. In deze ronde kreeg ik een overnachting in B&B Het Koetshuis cadeau. Hierover schreef ik nadien een artikel dat je inmiddels kan terugvinden op Visit Hasselt. Ik maakte er een écht moeder-dochterweekend van, dus ideaal om eens te proberen. En omdat het nu natuurlijk op het worldwideweb staat, kan ik het nu ook met jullie delen 😉

Time to have some fun! In mijn artikel neem ik jullie mee richting gelukzalige plekjes in en rond Hasselt die je ten volle laten genieten van het leven. Soms moet je alles eens door een roze bril bekijken en je zorgen laten voor wat ze zijn. Vandaar dat ik koos voor een écht moeder-dochterweekend, met allerlei dingen waar je als vrouw helemaal happy van wordt.  

Niets beter dan starten met een heerlijk koffietje van King Kong Coffee. Kies voor een winterspecial of ga voor dat extra shot espresso in een Flat White – yay! Met een koffietje in de hand is gezellig babbelen altijd leuker en dit is ook het ideale moment om de hotspots in de buurt eens op te zoeken. 

Check! Als ik aan een weekendje weg denk, denk ik ook aan… verwennerij. Ga dan ook even langs bij Café Beauté zodat je weer stralend de dag kan voortzetten na je bezoekje aan dit roze walhalla. Ik koos hier voor een gellakje op de nagels met een lila tintje – and I’m loving it! En wees eens eerlijk, wie zegt er nu neen tegen een cavaatje? 

En langzaamaan veranderde de binnenstad in een glinsterend tafereel van kerstverlichting dus was het tijd om naar onze slaapplek te gaan. Op slechts 10 minuutjes van het centrum vind je B&B Het Koetshuis in Stevoort. Dit is een charmante B&B in een gerenoveerd pand. We werden heel gastvrij ontvangen door Marie-Jeanne en Rudi en waanden ons even in het verleden, want de charmante dakkapelletjes en de paardenstallen doen je meteen terugdenken aan vroeger. 

Wij sliepen op de benedenverdieping en waren dus één van de vijf kamers in deze Bed & Breakfast. In ons kamertje was het gezellig, knus en lekker warm.

Ik weet niet hoe het bij jou zit maar ik word altijd gelukkig van eten. Van lekker eten. Op nog geen tien minuten rijden van het Koetshuis vind je culinaire hoogstandjes in restaurant Vous Lé Vous.

Ook op het pleintje voor de B&B vind je nog enkele eetzaakjes.

Helemaal voldaan reden wij terug naar Het Koetshuis om zo snel mogelijk in dromenland te belanden. 

Een perfecte start van de dag: zelfgebakken brood, zelfgemaakte confituren, een eitje en nog wat lekkers. Ideaal om even rustig wakker te worden, met uitzicht op de tuin en de vogeltjes. 

Geen moeder-dochterweekend zonder shoppen en laat Hasselt nu toevallig de stad van de mode zijn. Natuurlijk kan je shoppen ook op de culinaire manier bekijken en is BOON daar de ideale plek voor. Als hofleverancier van de Sint vind je hier dan ook heel wat leuke creaties. Maar ook zonder feestdagen is chocolade altijd een goed idee. 

Nog iets waar ik intens gelukkig van word: een grote warme chocomelk en smoutebollen. Om het weekendje af te sluiten, brachten wij dan ook nog een bezoekje aan Winterland. Christmas is coming!

Tot snel, Hasselt. 

xoxo 

Amber

Advertentie

Een gedachte over “Girls just wanna have fun // Hasselt Gewijs de Blog Battle

  1. Pingback: Exciting news // Blog Battle HasseltGewijs 2019 | milesawayfromwonderland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s