Exciting news // Blog Battle HasseltGewijs 2019

Als je me op Instagram volgt, heb je het al langer gehoord. Ik ben namelijk kandidate in de Blog Battle van Stad Hasselt. Op dit moment, ben ik nog steeds in de running om ambassadeur te worden in 2020. Ik hoor je al denken “huh? Blog Battle?”. Wel, laat ons meteen vanaf het begin beginnen.

Eind augustus zag ik op Facebook een oproep verschijnen van Hasselt waarin ze zochten naar deelnemers voor hun allernieuwste concept ‘Hasselt Gewijs, dé Blog Battle’. Ze zijn op zoek naar iemand die Hasselt tijdens 2020 online gaat promoten. De kansen die je krijgt zijn heel mooi en als fotografie- en blogliefhebster kon ik dit niet zomaar aan me voorbij laten gaan. Ik schreef me dus vol goede moed in en wachtte af tot het mailtje waarin ze me zouden vertellen of ik al dan niet geselecteerd was.

En wat blijkt: I WAS IN! Op 12 september kreeg ik een mailtje dat ik één van de 20 uitverkorenen was om deel te nemen aan dit avontuur. De week erna werden wij verwacht in het Stadhuis ’t Scheep voor een algemene briefing en een eerste kennismaking. Ze zochten naar een breed publiek, dus de samensmelting van jong-oud, fotografe tot gewoon social medialiefhebber was dan ook hartverwarmend. Ook het warme karakter van het team van Sessibon was iets waar ik blij van werd. Wat is Sessibon? Sessibon is de organisatie achter heel het gebeuren en is eigenlijk ons aanspreekpunt tijdens de hele Battle. Ik ben dan ook heel blij dat er zo een team achter je staat om je te begeleiden.

Uiteraard hoort bij zo een wedstrijd een degelijke individuele foto en I was ready for it! We hebben daarna ook een groepsfoto gemaakt met alle kandidaten en ook dit plaatje kwam eruit. Voelt toch altijd een beetje raar als iemand anders je foto maakt, selecteert en bewerkt. En het voelt nog vreemder als het niet je mama is die je kan commanderen die achter de lens staat – sorry mama.

Na het evenement ging ik nog even met mama iets lekker drinken in de Sky Lounge van het Radisson Bleu Hotel. We konden hongertje en een dorstje stillen en terwijl zaten we samen te brainstormen over de eerste opdracht die ik zonet had gekregen. Het was al meteen een pittige start.

Opdracht 1 – one minute pitch over Hasselt

We werden dan ook direct voor de leeuwen geworpen met een pitch van 1 minuut over Hasselt. Nu denk je; wat kan je allemaal vertellen én hoe moet je origineel zijn in één ieniemiene minuutje?! Jup… dat was ook mijn dilemma.

Uiteindelijk werd het een filmpje met een leuk muziekje terwijl ik door Hasselt spring en je zo meeneem naar bekende en minder bekende plekjes. Ik sprak enkele handelaars aan om met me samen te werken en mocht zelfs van Barea Fashion (een boetiekje in Hasselt) kleding lenen om hen te promoten. Zowel de outfit in het filmpje als de outfit tijdens het event komen van bij hun.

Zo een filmpje maken kon ik natuurlijk niet alleen, dus nog eens een grote dankjewel aan Michiel en Renske die samen met mij op pad gingen om dit resultaat te bereiken.

Gelukkig is het allemaal goed gekomen en heb ik dan ook op 28 september 2019 tijdens Mode Gewijs een fantastische pitch neergezet. Ik was dan ook echt fier op mezelf en heel blij met het resultaat. Ben jij ook benieuwd naar mijn pitch? Ga dan naar mijn Instagramprofiel @amberjansxx en bekijk mijn allereerste IGTV of klik hieronder even op play. En ja, dat is Virginie Claes naast mij!

Tijdens Mode Gewijs op het Molenpoortplein stond Sofie Dumont ook in een foodtruck heerlijke gerechtjes uit te delen. Uiteraard kon ik die kans niet laten liggen om een fotootje te maken. YAY!

Mijn pitch zorgde er uiteindelijk voor dat ik samen met 10 anderen naar de volgende ronde mocht. Ook nu blijven de kandidaten allemaal uniek, allemaal anders en dat vind ik super tof.

Opdracht 2 – Vlogging time!

Voor deze ronde kriebelde het natuurlijk wel. Geen kriebels van excitement, eerder kriebels van de zenuwen. Opnieuw moesten wij in één minuut laten zien wat Hasselt voor ons zou betekenen. In een vlog. Ik herhaal: in een vlog!

Dat was iets totaal nieuw voor mij dus ik wist niet direct hoe ik dit moest aanpakken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor drie fantastische zaken die voor mij echt wel uniek zijn in Hasselt en begrepen hebben hoe ze hun unieke karakter moeten weerspiegelen in de zaak en ver daarbuiten. Vandaar het thema “express yourself” omdat ik dat zelf ook heel belangrijk vind en heel erg waardeer bij anderen. PiuPiu voor de unieke kledingstijlen, La Bottega voor hun méga instaworthy roze stijlkamer en Maison Dix voor hun uitstraling.

De uiteindelijke vlog die het team van Sessibon had samengesteld kwam op Facebook te staan en toen was het weer aan mij. Ik had 6 dagen de tijd om zoveel mogelijk likes en views te halen. Uiteindelijk bleef ik steken op 436 likes en een 2,9 duizend-tal views. Views zijn makkelijk te halen, want dat groeit zelfs wanneer iemand zelfs maar eventjes over je filmpje scrollt maar die likes? Daar was ik fier op. Ik heb er dan ook hard voor gewerkt, veel stories gemaakt en Messenger heeft me zelfs twee keer geblokkeerd wegens spam… maar het was het helemaal waard.

Of daar hoopte ik toch op… Of mijn vlog me naar de finale bracht kreeg ik uiteindelijk pas te horen op donderdag 14 november. Spannend.

Opdracht 3 – overnachting in Hasselt

YES! Samen met vier andere super toffe kandidaten werd ik gekozen om te strijden in de finale. Dankjewel aan iedereen om zoveel te stemmen en te kijken. Jullie zijn ge-wel-dig.

Tijdens deze opdracht kreeg ik een overnachting in Stevoort (bij Hasselt) cadeau. De bedoeling was dat je hier dan een artikeltje over ging schrijven en rond de overnachting ook nog wat leuks deed. Het resultaat kan je bewonderen op de website van visit Hasselt. Of je kan doorklikken naar de versie op mijn blog: klik.

Opdracht 4 – winterse editorial

De finale bestond uit twee opdrachten, eentje was de overnachting en een andere bestond uit het maken van een winterse editorial met zoveel mogelijk items van zoveel mogelijk verschillende winkels.

We moesten niet enkel een hele outfit bedenken, maar ook de locatie en de poses van het model. Gelukkig wist fotografe Laura Knipsael perfect wat ik bedoelde en is het een héél mooi plaatje geworden. Volgens mij is dit zelfs de opdracht waar ik het meest fier over ben. Het was wel héél moeilijk. Verschillende winkels doen niet graag mee aan ‘uitlenen’, je kan de stuks niet bij elkaar leggen omdat het van andere winkels komt en je weet natuurlijk niet op voorhand of alles tiptop zal verlopen. Maar gelukkig was het resultaat per-fect.

WHAAATTT IK HEB GEWONNEN!

En dat het resultaat er mocht zijn is wel duidelijk. Want OMG (!!!) ik heb GEWONNEN!! Vanaf nu mag ik mezelf dan ook de ‘stadsblogger/influencer’ van stad Hasselt noemen voor 2020. Zot he?!

Voor een uitgebreider artikeltje over mijn winst, klik dan door naar dit artikel.

Wil je steeds up to date blijven? Volg me dan op Instagram @amberjansxx voor recente informatie of abonneer je op mijn blog.

x Amber

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s