I got that fridayfeeling • Hasselt

Mijn examens zijn ein-de-lijk gedaan, dus het was dan ook weer eens tijd om Hasselt in te trekken. Naar goeie gewoonte sluit ik de examenperiode altijd af met mijn vrienden in een restaurantje. Een beetje bijpraten, alle stress laten wegvallen en gewoon eens echt genieten. Deze keer besloten we om ons te ontspannen in het bijzijn van heerlijke tapas en een drankje bij El Sueño. Ben jij hier nog nooit geweest? What? Dit is Instagram-heaven!

Krijg jij ook een heerlijk warm zomergevoel bij woorden zoals Señorita, nachos, quesadillas, cocktails of patatas bravas? Helaas is het echt nog lang geen zomer maar dat is in Hasselt helemaal niet erg. Recht tegenover de Sint-Quintinuskathedraal vind je de ideale plek om je winters hart even op te warmen: El Sueño, een cocktail- en tapasbar met een Bohemian sfeertje.
Je komt hier terecht in een zomers stukje Hasselt. Overal waar je kijkt zie je lachende mensen met een cocktailtje, op een rieten stoeltje tussen alle planten en dat in een pink paradise. Yup. I said paradise. Op de achtergrond nog wat Mexicaanse/latin muziek en je waant je al lang niet meer in het Belgenland. Qua interieur zit dat dus helemaal goed.

El Sueño • Fruitmarkt 24, Hasselt

Lazy Red Cheeks, Mojito’s, Aperol… keuze genoeg. Tip van Amber: probeer eens de Passionada, een mocktail met passievrucht. Njam! Ook als je niet zo een alcoholfan bent, kom je hier dus aan je trekken. Verwacht je aan een mooi afgewerkte cocktail en wees klaar om er een hele avond van te sippen. Of eet de fruitjes er uit, want die zijn altijd méga vers ;). Maar niet voordat de foto genomen is, natuurlijk.

Opgelet: indien je een hongertje hebt, best niet kijken naar de volgende foto… It looks gooooddd…

Hehe, warned ya! Mijn all-time favorite bij El Sueño: de nachos “who said I have to choose”. Je hoort het goed. Nachos met al de extras. Wat ik hier vooral heel erg lekker aan vind is het deel met de nachos met gesmolten kaas uit de oven. Nog nooit ergens zo lekker gegeten, en geef nu toe: gesmolten kaas smaakt toch zoveel beter… Ze gebruiken hier ook geen standaard tortillas maar de ronde versie waardoor het weer wat meer eigenheid heeft. Heerlijke verse guacamole, tomatensalsa, cheddarkaas en zure room. Perfect. Nog zo iets lekkers: de patatas bravas met een heerlijk dipje. Geloof me, daar bestel je twee porties van ;).

Als extraatje op de kaart – helemaal achteraan bij het dessert, dus je moet wat zoeken – staat nog zo een specialeke. De Dirty Snowman. Heerlijke Baileys in warme chocomelk, met een paar bolletjes ijs en een goede toef slagroom bovenop. En niet te vergeten: het schattigste hoofd van een sneeuwman ooit. De moeite om eens te proberen nu deze nog op de kaart te vinden is, want tegen de lente zal ‘m wel weer verdwijnen.

Zelf vind ik El Sueño een absolute topper in Hasselt. Ideaal om zomaar in de namiddag iets te gaan drinken, maar ook geweldig om ’s avonds met vrienden wat te babbelen in het bijzijn van heerlijke hapjes. Mocht je me er dus eens tegenkomen: say hi!

x Amber

Advertentie