Sushi time • Hasselt

Gietende regen, donkere avonden en koude rukwinden. Als ik de definitie van slecht weer moet geven, dan praat ik over de afgelopen weekenden. Hoogstwaarschijnlijk zal ik niet de enige zijn die een beetje chagrijnig rondloopt door dit druilerige weer. Dat is dan ook de reden waarom je steeds naar kleine geluksmomentjes moet zoeken. Ik zocht en vond…

SUSHI!! Op vrijdagavond heb je al eens zin in wat lekkers, dus besloten mama en ik om eens sushi te gaan eten in Esaki. Heel wat vriendinnen rondom mij zeggen dat dit de lekkerste sushi van Hasselt is, dus ik was heel benieuwd om dat ook eens echt te testen. Ik ben eigenlijk een alles-eter, maar heb toch wel wat dingen die ik het liefst naar binnen smikkel. En laat de Aziatische keuken nu net zijn wat ik énorm graag eet. Met énorm graag bedoel ik eigenlijk: geef mij maar een potje sojasaus cadeau en ik ben de gelukkigste persoon op aarde. Gebakken rijst, miso-soep, noodles, sushi, wok, currys, pad Thai… als je daar niet gelukkig van wordt, dan is dit restaurantje niet echt een plek waar jij een geluksmomentje kan vinden helaas.

Ik moest op vrijdag nog redelijk laat op de universiteit zijn, toen mama plots voorstelde om sushi te eten. Het was nog vroeg in de avond, een uur of vijf, en hierdoor hadden we natuurlijk niet kunnen reserveren maar gelukkig was er nog een plaatsje achteraan in het restaurant en hadden we nog een gezellig tafeltje voor twee.

Tegenwoordig kan ik echt genieten van een avondje uiteten. Alle smaken, de gerechtjes en de gezelligheid zijn gewoon echt iets waar ik blij van word. Je zal dus nog veel eten tegenkomen op mijn blog ;).

Als je hart van deze Japanse tafelsetting geen sprongetje maakt, dan… Ik bedoel maar: met stokjes eten is toch echt een life achievement die iedereen moet behalen, toch? Toen ik klein was, gingen we altijd in Eindhoven sushi eten en daar kon je ‘kinderstokjes’ krijgen. Je kreeg dan eigenlijk stokjes die met het papiertje van de stokjes zelf (dus meestal dat rood) en een elastiekje aan elkaar gebonden waren zodat het automatisch goed dichtkneep en je dus gewoon je twee vingers moest bewegen. Zo heb ik met stokjes leren eten en eerlijk gezegd vond ik dat echt een goede manier. Uiteraard lukt het nu heel gemakkelijk en zou ik volgens mij wel alles met stokjes kunnen grijpen. YAY!

Bon, wij zaten dus gezellig in Esaki, tussen de Japanse muziek, met een kaarsje, glaasje wijn en wat kroepoek. Dit was onze allereerste keer in dit restaurant dus besloten we om eens het Quick Sushi Menu uit te proberen. Je krijgt dan een miso-soepje (ow mi gawd zo lekker!), een sushiboot (24 stuks per persoon) en een koffietje of thee. Miso soep? Een heel kruidig soepje dat je echt wat kracht geeft. Ik vergelijk het een beetje met een sterke bouillon waarin je tofu, shiitakes en lente-ui tegenkomt. Zeker één van mijn favoriete soepjes, wij noemen het onder ons ook wel het ‘griepsoepje’ omdat je neus hier helemaal van open gaat en de kruiden echt tot diep in je keel voor warmte zorgen haha.

And there it is! Voor mij nog maar de tweede keer ooit dat ik echt een sushiboot eet. En lekker dat dat is! Sushi en sashimi vult natuurlijk redelijk, dus wij hadden al snel genoeg. Maar je wilt dan niks laten liggen dus… ja je kent het verhaal wel. Uiteraard véél te veel gegeten haha. Maar het was wel echt lekker én gezellig. Die vriendinnen hadden dus toch gelijk ;).

Esaki • Maastrichterstraat 98

Als je Esaki langst de buitenkant bekijkt zie je deze ingang en waan je je dus echt wel een beetje in Japan. Binnen hangen kleurrijke parapluutjes tegen het plafond en klinkt de Japanse muziek door de boxen. Echt een aanrader voor als je eens kennis wil maken met Japanse gerechten voordat je naar Japan reist.

Hopelijk wordt het snel weer wat mooier weer, zodat ik jullie natuurlijk ook een andere – zonnige – kant van Hasselt kan tonen dan enkel restaurantjes.

Wat eet jij graag bij de Chinees/Japanner?

x
Amber

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s