Geneva • ELSA Hasselt

Tijd voor weer een reisupdate waarin we terugkijken naar april 2019. I know, dat is al een tijdje geleden, maar ik vind het wel leuk om voor mezelf een soort van “reisdagboek” bij te houden. Samen met mijn studentenvereniging ELSA Hasselt ging ik op een studiereis naar Genève. Op voorhand wist ik niet echt wat ik er van moest verwachten, maar de reis heeft zeker mijn hartje sneller doen slaan. Zo een mooie stad. Veel cultuur. Veel natuur. De perfecte mix.

As you know, is reizen echt iets wat ik enorm graag doe. Iedere kans om een tripje te maken grijp ik dan ook met beide handen. Toen ik hoorde dat ELSA een soort van juridische reis richting Geneve zou maken, heb ik dan ook geen seconde getwijfeld. Ik kende op voorhand niemand die met me mee zou gaan, maar dat is iets waar je je over moet zetten. Always in for adventure 😉.

De inschrijvingen voor deze trip waren per mail, dus was ik als een stresskipje de hele tijd aan het refreshen om een bevestiging terug te krijgen. Pfieuw. Ik kon mee! En ik zal het nog maar eens zeggen: take every chance, drop every fear. Want dat is hoe je geluksmomentjes in je leven krijgt.

maandag 15 – woensdag 17 april 2019

Na een hele tijd hard zwoegen en zweten voor de examens, was het dan eindelijk paasvakantie. Iets waar ik heel erg naar uit heb gekeken. De dag startte heel vroeg want om 5u in de luchthaven staan is nu niet echt iets wat je iedere dag wil doen, maar gelukkig was het met een heel fijn vooruitzicht.

Voor mij was dit nog maar de tweede keer vliegen (de eerste keer toen we naar China reisden). Je kan je dus inbeelden dat ik nog steeds wat zenuwen had. Vooral omdat ik nog niet goed weet hoe en wat en ik totaal mijn weg nog niet ken op de luchthaven. Maar al bij al vond ik mezelf nog vrij rustig tijdens het opstijgen en landen en heb ik niet echt problemen met het klaren van de oren omdat ik natuurlijk een aantal jaren gedoken heb. Zeker als je zo een mooie zonsopgang kan bekijken uit het vliegtuigraampje – joepie window seat! – voel je je helemaal zen en klaar om op vakantie te gaan.

Rond 8u ‘s ochtends landde het vliegtuig op de luchthaven van Genève en kon de trip beginnen. Eerst een tasje koffie en een broodje naar binnen smikkelen, zodat we helemaal opgeladen richting hostel konden wandelen.

De eerste dag stond in het teken van het bezoeken van enkele juridische instellingen. Het blijft natuurlijk een vereniging voor de rechtenstudent, maar het bezoek aan deze instellingen maakt de trip net dat tikkeltje specialer. Hier kom je natuurlijk als “gewone” mens op citytrip met ouders of vrienden niet zo makkelijk binnen. We bezochten onder andere de United Nations, de WTO, NAVO, Unicef en het kantoor van Baker&McKenzie.

Jet d’eau

Uiteraard kan je het geen citytrip noemen als je niet een beetje aan sight-seeing hebt gedaan. We namen dan ook met z’n allen een typisch toeristisch treintje dat een hele tour maakte rond Genève. Echt een leuke optie als je toch wel veel wil zien, maar niet te veel wilt wandelen. Verder namen we ook vaak de boot om van de ene kant van het meer, naar de andere kant te reizen. Alles ligt vrij goed op wandelafstand en met de City Pass heb je ook vlot toegang tot heel wat toeristische activiteiten. Zo maakten we ook een tochtje op de berg, met de kabelbaan, om een uitzicht te hebben over de stad. Meer hierover in het filmpje ;).

Helemaal gelukkig van de zon, de kleurtjes, vrienden rondom mij én net een lekker bord pasta gegeten. Maar… the best is yet to come…

Kaasfondue!! Als ik aan Zwitserland denk, denk ik aan koeien met een klingelende bel, sneeuw, berghutjes, wandelen én KAAS! Toch echt iets wat je in Zwitserland moet doen, en dat vonden mijn mede-reizigers ook want samen zaten we ’s avonds gezellig in een klein restaurantje op elkaar gepropt van de grote pot gesmolten te smullen met wat patatjes en brood. Echt een leuke avond die ik me nog lang zal herinneren.

Aftermovie 🙌🏻

En last but not least: uiteraard heb ik weer een leuk filmpje gemaakt. Hier zie je nog wat meer dan de foto’s, dus zeker de moeite om eens te bekijken. Enjoy:

Op voorhand wist ik dus niet echt 100% wat te verwachten van Genève. Je hoort dat het een wereldstad is, maar als je het begint op te zoeken lijkt het alsof er niet zo veel te beleven valt. Mopje. Ik kan je nu met zekerheid zeggen: er valt zeker iets te beleven! Het is zo een stad die je toch wel één keertje in je leven gezien moet hebben. Dus ik was overtuigd en kwam helemaal opgeladen terug van een zalig reisje.

x
Amber

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s