Visit Haspengouw

Eindelijk is het zover. Zomervakantie. Tijd om weer op ontdekking te gaan en nieuwe indrukken op te doen. We mijden nog steeds een beetje de plekken waar heel veel volk samenkomt dus besloten we om er eventjes op uit te trekken in de natuur. Ik had op Instagram een paar foto’s gezien in een klaprozenveld rond Tongeren en moest koste wat het kost nog snel daar geraken voordat ze allemaal uitgebloeid waren. Wie zoekt die vindt, zo blijkt. Bovendien was het ook nog eens een goede reden om te roadtrippen in Haspengouw.

De laatste tijd kan ik echt heel erg genieten van de natuur en zelfs gewoon in de auto zitten om te kijken naar alle landschappen doet me deugd. We reden door mooie straatjes en binnenwegen van Beringen tot Tongeren, en langst Borgloon weer terug. Soms waanden we ons zelfs even in de Provence door al die vergezichten. Zo zie je maar, je moet niet ver reizen om een vakantiegevoel te krijgen. Want uiteindelijk maak je dat vakantiegevoel helemaal zelf.

First stop! Het uiteindelijke doel van heel de namiddag was om bij het klaprozenveld te geraken. Ik had deze namelijk al een paar keer voorbij zien komen op Instagram en toen kreeg ik ook ideetjes voor een foto. Eentje met een wit jurkje ét voila, heerlijk dromerig. Helaas had het de dagen ervoor heel hard gestormd en geregend en was dus het meerendeel van de klaprozen wat gekneveld en er was ook al een heel deel uitgebloeid, maar het was toch een mooi zicht. Blijkbaar is het trouwens een drukbezochte plek want toen wij er waren zaten er meerdere mensen met de camera in het hoge gras. Deels ook wel jammer, want er vormden zich heel veel platgetrapte ‘weggetjes’ en dat zie je toch wel op de foto. Maar ook wel begrijpelijk want zover ik weet is dit het enige grote poppyfield in onze buurt. Ik hoorde ook van andere mensen dat het veld een week eerder knalrood stond, dus we waren eigenlijk een weekje te laat.

De vespas op de foto waren – helaas – niet van ons, maar je kan hier in de buurt op voldoende plaatsen een vespa of fiets huren. Dat lijkt me ook wel nog fijn om te doen, want de regio is nu eenmaal een pareltje.

Na ons bezoek aan het klaprozenveld en de uitgebreide wandeling sloeg de honger en dorst toe. We besloten om snel een hapje te eten. Mijn oorspronkelijk idee was om richting het centrum van Tongeren te gaan, maar mama cruisde liever nog wat rond tot we iets tegenkwamen. Een glaasje rosé op het terras, omringd door koeien en natuur is altijd een goed idee. De locatie was geweldig, het eten wat minder. Mocht je leuke adresjes weten in regio Haspengouw, dan mag je ze zeker doorsturen.

En aangezien we dan toch in de buurt waren, reden we ook nog even naar het doorkijkkerkje – reading between the lines – in Borgloon. Ook hier moet je je auto op een afstand parkeren en dan een heel stuk wandelen door de fruitvelden (al zie ik nu dat er ook een parking is met een korter wegje). We zagen ook heel erg rijpe kersen hangen, maar konden er niet aan. Jammer. In het kerkje zelf waren ze één of andere fotoshoot aan het doen met een bokser dus zaten we lang op het bankje naar de zonsondergang en het uitzicht te kijken. Toen ze eindelijk gedaan hadden, was de zon niet meer zo fel en ook nog eens achter het kerkje gezakt. Ideaal om een fotootje te maken. Als je het kerkje in het echt ziet denk je eerst ‘Is het dit?’ maar zet je dan even neer op een bank en geniet van het uitzicht, dan zal dat gevoel snel veranderen.

Mijn eerste vakantiedag was dus een succes. Ik heb er dan ook heel erg van genoten. Forever that girl that gets really excited when the sky is in pretty colors. 🙂 Hoewel ik deze zomer liever mijn reis naar Sri Lanka had gemaakt (helaas gecanceld wegens het coronavirus) ben ik toch niet van plan om steeds thuis te blijven zitten. Mijn doel is dan ook om jullie via Instagram en mijn blog mee te nemen naar mooie plekken in en rond Limburg. Uiteraard kijk ik er ook naar uit om Hasselt eindelijk eens met het zomerweer in de kijker te kunnen zetten, dus houd je klaar voor heel wat updates.

Heb jij nog weet van een paar leuke hidden gems? Laat dan zeker een berichtje achter zodat ik deze ook kan ontdekken.

Stay tuned!
x Amber

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s