Quartier Bleu • Hasselt

Have you met… Quartier Bleu? Hasselt is een nieuwe hotspot rijker. Sinds eind maart zijn al enkele winkels geopend, maar dit stukje van de stad begon pas echt te leven in de zomermaanden toen de Coronamaatregelen wat werden gelost en de mensen weer mochten gaan ‘funshoppen’. Quartier Bleu ligt heel mooi aan het water van de oude haven. Langst het water kan je een terrasje doen en bovenop kom je terecht op een echte shoppingboulevard. Ook niet onbelangrijk is dat onder dit hele complex een super grote parkeergarage ligt. Ideaal als je dus snel de stad in wilt maar niet al te ver wil wandelen. Door de roltrappen en verschillende liften is het ook heel gebruiksvriendelijk en kan iedereen er terecht.

En, ik vind dit de ideale hoek om je dagje Hasselt te starten. Als je Quartier Bleu helemaal uitloopt kom je namelijk terecht op het Molenpoortplein en kan je zo de hele Demerstraat aflopen. Ideaal.

Mijn bezoek werd gekenmerkt door heel wat windhozen, maar toch scheen de zon vrolijk op de stad. Op de bankjes is er plaats om je even neer te zetten, en de bomen zorgen voor wat extra schaduwplekken en kleur. Volgens mij is het hier ook heel mooi als alle bloemen mooi volgroeid en in bloei staan, maar dat zullen we pas volgend jaar tijdens de lente ontdekken.

Ik hoor het je al zeggen; “Amber, maar wat is daar dan allemaal te zien?”. Voor een handig overzicht kan je altijd kijken op de website van Quartier Bleu of je kan hen even volgen op Instagram of Facebook om up-to-date te blijven. Maar ik deel ook graag mijn favorieten: om te shoppen kan je terecht bij zaakjes zoals Yūttu, A.S. Adventure, H&M, Mio Mio, SIS… maar als je zin hebt in iets lekker dan vind je beneden aan het water Maison Mathis, Sweet Coffee, Blend (door RAUW), Trentanove…

Keuze genoeg lijkt me?

Zelf vind ik Quartier Bleu een mooie aanvulling voor de stad, al denk ik wel dat het nog wat moet groeien qua gezelligheid. De sfeer die je in de binnenstad hebt, die heb ik hier nog niet echt gevoeld maar dat is misschien omdat ik liever de kleine straatjes van Hasselt doorkruis. De parking vind ik dan wel echt heel handig. Je moet maar enkele roltrappen nemen en je staat tussen de winkels. De weg richting de parkeergarage vind ik ook veel leuker om te rijden en is handig aangegeven zodat je via de Grote Ring de stadskern kan binnenkomen. Als je de juiste afslag neemt rijd je al bijna automatisch de parkeergarage in ;).

Veel leuke, kleine winkeltjes maar ook de grote ketens (H&M of AS Adventure) zijn hier gelegen en dat vind ik ook wel een groot pluspunt.

Wat vind jij van het nieuwe Quartier Bleu?

Veel liefs,
Amber

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s