Hoe ook jij Hasselt kan ontdekken in 2021

Het is zover. Het jaar 2020 komt op zijn einde, 2021 staat voor de deur. Vooreerst wil ik je een heel Gelukkig Nieuwjaar toewensen, met de hoop dat alles weer een beetje normaler gaat worden en we weer kunnen genieten van een lekker etentje of een mooie vakantie in het buitenland. In mijn laatste blogpost van het jaar 2020 leek het me de ideale kans om eens terug te kijken op al mijn posts uit 2020. Dit om ook aan jou te kunnen tonen wat je allemaal in Hasselt kan beleven. Ik ben er zeker van dat je er inspiratie uit kan halen voor al jouw avonturen in 2021.

In het afgelopen jaar heb ik op verschillende artikels, stories of Instagramposts met veel plezier een antwoord gegeven op een aantal vragen. Denk aan: “Waar kan je foto’s maken? Wat zijn leuke hotspots? Wie maakt de lekkerste koffietjes? Waar vind ik rust?”. Tijd om in vogelvlucht door het jaar te vliegen, tijd om op zoek te gaan naar inspiratie voor 2021…

Januari

In januari begon heel het avontuur. Mijn eerste maand als Online Ambassador, en de eerste foto op Instagram was er eentje in El Sueño. Zoals je misschien al kan raden is dit één van mijn favoriete plekken en heb je dat dit jaar best vaak voorbij zien komen. Ook voor jou de ideale spot om eens te ontspannen met een heerlijke cocktail en om ongegeneerd heel de schotel nachos naar binnen te spelen (been there, done that… oeps :)).

Februari

Opnieuw één van mijn ‘regulars’, Coffee Café, hier moet ik echt iedere keer passeren voor ik met een gerust en blij gevoel door de stad kan wandelen. Always in for that extra shot of caffeine. Wat ik ook heel leuk vind aan dit kleine koffiehuisje is dat er iedere keer wel weer een aantal nieuwe taarten of cakejes in de etalage staan. Altijd keuze, altijd iets anders. Hoewel – mijn favoriet blijft toch zo een heerlijk stukje koekjestaart met de kleurrijke hagelslag. Yum.

Barefood Giulia was een nieuwkomer voor mij. Doordat het eigenlijk op de kleine ring ligt, kom ik er niet zo vaak maar het is zeker de moeite om er in 2021 eens naartoe te gaan. Je kan er ook overnachten, want het is een klein boetiekhotel. Ideaal dus. Het interieur heb ik nog nergens anders gezien, dus zeker de moeite.

Time for some shopping… in de Inno vind je altijd wel iets naar je goesting en kan je uren rondlopen. De collectie van Marie Méro springt mij hier altijd in het oog. Goede kwaliteit en ook nog eens iets wat niet iedereen durft te dragen – I’m in.

Ah dit mis ik enorm. Lekker op restaurant en gewoon een avondje uit. Esaki, ik kom eraan in 2021!

Maart

In maart maakte ik een wandeling door de stad en kwam ik dit pareltje tegen. Je kan dus perfect eens een frisse neus halen in het stadscentrum en je laten verwonderen door alle StreetArt. Er is zelfs een hele wandeling aan verbonden! Voor meer info verwijs ik je graag door naar de website van Stad Hasselt.

April

Geen outfitfoto in Hasselt – want lockdown – maar wél een outfit dat ik heb gescoord in een winkeltje in Hasselt. In 2021 ontdekte ik Queens. Een gezellig winkeltje met heel veel leuke kleedjes, altijd volgens de laatste trends en met vriendelijke verkoopsters.

Juni

In juni bracht ik een bezoekje aan Quartier Bleu. Tegenwoordig is dit mijn vast startpunt en parkeer ik steeds in de ondergrondse parking. In de zomer is het hier zalig vertoeven en is het echt een hippe buurt om even te genieten en op adem te komen. Als je er nog niet geweest bent, is het zeker de moeite om in 2021 aan je lijstje toe te voegen.

Juli

In juli mochten we terug genieten van een lekker etentje op restaurant, en dat kon ik niet aan me voorbij laten gaan. Je kon me terugvinden in Prego. Het interieur aan de voorkant van de winkel trok mijn aandacht. Klein maar fijn, gezellig én lekker. Meer moet dat niet zijn.

De stad lanceerde ook een wandeling – de instafari. Heel leuk om Hasselt eens op een andere manier te ontdekken. Deze wall met de engelenvleugels was zeker mijn favoriet. Stiekem hoop ik dat ze in 2021 weer met zo een creatief idee naar buiten komen.

Juli was echt een heel mooie maand. Voor het eerst bracht ik ook een bezoek aan de Lavendelvelden, exact op het moment dat ze op hun mooist stonden. En die geur! Ge-wel-dig!

Ahh, Pocomatto; weer zo een topper. Als je wil genieten van een heerlijke pasta dan is dit the place to be!

Augustus

September

Begin september genoot ik samen met mijn mama van een heerlijke lunch in Maison Blanche. Ik was er lang niet meer geweest en kende het eigenlijk enkel van hun heerlijke ontbijtjes. Nu dus ook van hun heerlijke lunch! En als kers op de taart was het dessert een crème brûlée, één van mijn lievelings.

Als er één ding is wat je echt moet doen in 2021 is het eens door het Kapermolenpark wandelen. Je gaat het geweldig vinden en ik ben er van overtuigd dat het met de jaren alleen maar mooier gaat worden. Dan groeit alles meer dicht, is er meer kleur en voelt het meer aan als een soort secret garden in het midden van de stad. Heel fijn om even te ontsnappen en op jezelf te zijn.

Oktober

Nog net voor de nieuwe lockdown kon ik nog eens binnenspringen bij mijn favo: Coffee Cafe. Het leuke is dat ze iedere keer in thema zijn. Tijdens Halloween vind je Halloweenspecials, tijdens Kerst de Kerstspecials… Heel origineel en dat maakt het ook aantrekkelijk.

De Japanse Tuin tijdens de tussenseizoenen vind ik zalig. Helaas kon ik in het voorjaar geen bezoekje brengen tijdens het bloesemseizoen, maar in de herfst is het ook heel mooi. Kijk maar naar al die rode kleuren!

December

It’s the most wonderful time of the year! Op de Grote Markt stond er een heel erg grote kerstboom, en daar moest ik natuurlijk gebruik van maken. Tadaaa. Ik kocht vervolgens een koffietje to go en heb me even neergezet op de bankjes om naar de boom, de mensen en het vernieuwde plein te kijken. In de zomer zie je dan heel veel mensen gezellig op de terrasjes zitten (psst, de Wasbar zit hier!) en komen mensen vanuit alle steegjes terecht op de Grote Markt. Heel gezellig.

Mocht je nog niet uitgekeken zijn, kan je ook nog steeds al mijn artikels op deze blog lezen. Je kan bovenaan rechtstreeks klikken op het sub-menu ‘Hasselt Gewijs’, waar je ook nog heel wat tips & tricks en leuke hotspots tegenkomt. Have fun reading!

En als dat nog niet genoeg is, breng dan een bezoekje aan mijn instagram (@amberjansxx) waar je in verschillende highlights met de naam ‘Hasselt’ ook nog heel wat leuke plekken tegenkomt. Het zou fijn zijn mocht je op die follow-button drukken en me op deze manier ook in 2021 steunen.

Mijn beste wensen, aan elk van jullie.

Veel liefs,
Amber

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s