Healthy food in Hasselt • Hasselt Gewijs

PEAS Hasselt Cinnamon Roll Koekjestaart - Petit Beurre-taart
Peas Cinnamon Petit Beurre Roll

Time for healthy food! Ook dit jaar is Hasselt weer in de prijzen gevallen met zijn talrijke leuke horeca-zaakjes. Zo wonnen de horecazaken in de stad maar liefst 5 van de 11 Vegan Awards. Als dat nog geen mooie prijs is, dan weet ik het zo niet. Gezond én bewust eten blijft ook in 2021 een hot topic. En iedereen kan het: of je nu één keer per week zonder vlees/vis eet, of je bent volledig vegetarisch of vegan… Alle kleine beetjes helpen.

Tot mijn grote verbazing had ik nog helemaal niet gesproken over de ‘gezondere’ plekken in Hasselt. Tijd om daar verandering in te brengen. Ikzelf ben nog steeds een alleseter, maar kan tussendoor wel eens genieten van een lekker vegetarisch gerecht (gevulde paprika met feta, yum!) of soms ga ik wel eens helemaal vegan (denk aan vegan pannenkoeken, pasta…). En dat kan smaken! Genoeg redenen om al deze spots eens op een rijtje te zetten.

Eerst over die Vegan Awards: elk jaar zet “BE Vegan” Belgische ondernemers in de kijker die het afgelopen jaar in het oog sprongen met hun gerechten. Als je Hasselt een beetje kent, denk je eerst en vooral aan Lento (heerlijke dinertjes) of Peas met hun cinnamon rolls. Dit jaar kregen De Sladerij, Botanique en Sappig ook zo een Award.

Pure producten, eerlijke keten, duurzaamheid… woorden die velen van jullie waarschijnlijk heel erg waarderen. Volgens mij is dit vooral iets wat meer en meer bij de jeugd begint te leven – mijn Bourgondische grootouders zou je hier bijvoorbeeld niet blij mee maken. En maar goed ook: als iedereen hetzelfde zou zijn, is de wereld maar saai.

Ik heb voor jullie een Google MyMaps gecreëerd zodat je alle gezonde hotspots snel kan terugvinden. Hoe dan? Gewoon op de link hieronder klikken! Natuurlijk zijn er nog véél meer leuke zaakjes, maar dat is dan voor een andere keer. 🙂 Je kan ook bij heel wat plekken terecht voor afhaal, dus neem zeker eens een kijkje op hun socials.

Hopelijk zit er iets voor jou tussen!

Groetjes, Amber

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s